Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колтуклиева: Радостин Василев ще иска да направи партия от вождистко-популистки тип, подобна на ИТН

Мрежата

Колтуклиева: Радостин Василев ще иска да направи партия от вождистко-популистки тип, подобна на ИТН

Колтуклиева: Радостин Василев ще иска да направи партия от вождистко-популистки тип, подобна на ИТН - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

Спортният министър в оставка Радостин Василев, предводител на отцепилите се от “Има такъв народ”, в сърцераздирателен пост във Фейсбук апелира: “стрелците”, заслепени от лични дразги” да спрат да се отстрелват и да станат съюзници. Защото, “от 30 години разстрелван е българският народ.”

Това е патриотарство и популизъм от миналия век, митингаджийска конфекция от възхода на Жорж Ганчев, Волен Сидеров и Яне Янев.

Когато не можеш да отговориш на конкретни въпроси и нямаш смелостта да назовеш нещата с истинските им имена, започваш афектирано да се кълнѐш в народа.

Е, българският народ се е нагледал и наслушал на клетви, бил е свидетел колко схеми и далавери са оправдавани в името на народа и колко много хора станаха милионери за благото на народа.

“Ако стрелящите още не са разбирали, аз им казвам, че те бяха, са и трябва да бъдат съюзници в идващата битка. Ако стрелящите още не са разбрали, аз им казвам, че на следващите избори няма да се води класическата партийна битка, а ще има война на цивилизационния избор. Мафията срещу държавността.”(РВ)

Най-смешното клише на света! Коя е мафията? Назовете я! Покажете я!

Каква държавност имаше в 6-те месеци управление на провалилия се по всички линии кабинет “Петков”?! Видяхме, усетихме, изпитахме на гърба си половин година на двуличие и лъжи, фалшиви обещания и харвардски схеми.

Държавността изразява ли се в семейно-приятелския кръг, който управляваше държавата?

Мафията съществува там, където се преплитат организираната престъпност и държавната власт с публичния ресурс. Ако отново някой сочи с пръст ГЕРБ и Бойко Борисов като “мафията”, нека да му припомним, че ГЕРБ не е на власт от 12 май 2021 година. Няма как, просто! Да си в опозиция - преследван и тормозен, пък да раздаваш пари от републиканския бюджет или през обществени поръчки - не става, невъзможно е.

Коя е тази имагинерна, но въздесъща и всевластна “мафия”? Какво прави тя? Бойко Рашков държеше МВР и силовите структури, Кирил Петков и Асен Василев контролираха специалните служби, ръководеха ДАНС, НАП, Митници; създадоха собствен финансов октопод, включващ семейство Лорер и антуражът им… Кой държеше властта и кой чрез обществените поръчки и специални договори (като този на Лена Бориславова) разпределяше публичния ресурс? Те, кой друг.

Впрочем, на 25 юни по телевизията, призовах колегите си журналисти чрез Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) да отправят въпроси към всички министерства за всички обществени поръчки на кабинета “Петков”, когато бъде назначен служебен кабинет или бъде избрано редовно правителство.

“На площада хората скандираха думата ЗАЕДНО. Тя е отговорът на ребуса в битката срещу мафията”.(РВ)

С тези овехтели от употреба лозунги, Радостин Василев може да спечели хиляда лайка във Фейсбук. Обаче, става прозрачен за мислещите и анализиращите. Защо?

1. Защото на Кирил Петков и компания отчаяно им се иска по всякакъв начин да се задържат на власт. Панически се боят от разкритията, които могат да направят следващите управляващи и прокуратурата. От всички вопли на ”Промяната” крещи: страх, власт и пари. Затова им трябват съюзници. Дори сред тези, срещу които брутално се изхрачиха.

2. Защото Радостин Василев спечели популярност чрез скандални медийни прояви - вероятно ще поиска да осребри влиянието си и да направи партия от вождистко-популистки тип, подобна на “Има такъв народ”, та сега прави заявка за предизборна коалиция. Лозунгът очевидно ще бъде: „Мафията вън!”

Който си мисли, че може да направи копи-пейст на “Отровното трио”, да санира лозунгите от лятото на 2020 година и да реанимира легендата за “братството на почтените”, значи просто е copycat (имитатор) и нищо свежо не е измислил.

Разкритията за схемите на правителството на Четворната коалиция, които предстоят в много скоро време, ще сложат всичко и всички на мястото. Мъглата на пропагандните клишета ще се вдигне, истината ще се появи.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети