Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Контрера скочи на Да, България: Защо предлагате още и още ново застрояване в един от най-презастроените райони на София?

Мрежата

Контрера скочи на Да, България: Защо предлагате още и още ново застрояване в един от най-презастроените райони на София?

Контрера скочи на Да, България: Защо предлагате още и още ново застрояване в един от най-презастроените райони на София? - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук страницата на общинсия съветник от ВМРО Карлос Контрера

От Да, България са борци против презастрояването, нали? Така говорят.
По запитвания от граждани публикувам информация за два доклада на кмета на район "Овча Купел" от ДБ, които предвиждат около общо 7000 кв.м. РЗП ново строителство. Става дума за два казуса.
Единият е на ъгъла на ул. Горица и бул. Цар Борис III. Там кметът на Овча Купел предлага да се продадат на частния собственик части от общински имоти, за да може да си започне строежът. Най-вероятно там ще се появи поредната сграда на 4-5 етажа, ако СОС одобри сделката (това ще се види на 27 май).
Другият казус е на кръстовището на ул. Любляна и ул. Букет, където общински имот от 478 кв. м. се предлага да бъде приобщен към частен, за да се построи блок точно на Т-образното кръстовище. Дали е целесъобразно? И то при положение, че наоколо няма една градинка, детска площадка? Приоритети.
Та, въпросът ми към групата на ППДБ-Спаси София ще подкрепят ли тези две предложения? Философският ми въпрос към кметът на Овча купел и към Да, България е вие нали бяхте срещу презастрояването? Защо тогава предлагате още и още ново застрояване в един от най-презастроените райони? Чакаме отговори...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати