Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Контрера: Терзиев застана на розово-лилавата страна на историята

Мрежата

Контрера: Терзиев застана на розово-лилавата страна на историята

Контрера: Терзиев застана на розово-лилавата страна на историята - Tribune.bg

От Фейсбук профила на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера

След като "оправи" движението на "Патриарха", Терзиев бастиса и проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове...

София бележи "епични" страници от историята си. Кметът отмени конкурса за възстановяване на Мемориала с аргументите, че проектът не се вписвал в околното пространство. Терзиев не е съгласен и със заданието, изработено от държавното дружество за проектиране и планиране. Говори за широко обществено обсъждане, дискусия с участието на архитекти, урбанисти. Това е третият случай на неуспешен конкурс за изграждане на Мемориала във вид, близък до автентичния. Този е регламентиран с решение на СОС точно с цел да не се допуска администрацията да не блокира и шиканира процеса по явни и скрити причини. Това бяха част от мотивите на ВМРО - Българско национално движение, с които общинските съветници от ВМРО внесохме въпросния доклад.  Така или иначе Терзиев трябва да изпълни решението на общинските съветници, сега чакаме да чуем кога и как.

С акта на прекратяването на конкурса Терзиев подкрепи тезата на кресливото малцинство на умно-красивите, които от самото начало бяха против възстановяването на Мемориала. Нещо повече - същите тези активно, явно и скрито пречеха и пречат на идеята.

Потъпкването на българската памет и заличаването на спомена за исторически периоди от живота на българската нация не може да бъде политика. В САЩ ултралибералите събарят паметници на основателите на държавата си, тук техните креатури пречат на възстановяване на паметници, разрушени от предните безродници...

Терзиев застана с този си акт на розово-лилавата страна на историята. Паметникът не се вписвал в околното пространство, разбирате ли... А гей парадът вписва ли се?

Сега въпросите са кога и как ще бъде организиран и пуснат конкурса за възстановяване на Мемориала? И Терзиев дължи отговори на цяла България, защото сред имената по плочите фигурират българи, родом от Мизия, Тракия и Македония. И да не се изхлузва кметът с приказки за обществено обсъждане - той за Патриарха направи ли?

Столична община не е бащиния на тоя и оня, нито е частно владение на розово-лилави понита...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати