Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Корнелия, милата, не може да си отдъхне, хем санитарка, хем лидер, хем предизборен политически оратор из медиите

Мрежата

Корнелия, милата, не може да си отдъхне, хем санитарка, хем лидер, хем предизборен политически оратор из медиите

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Калина Андролова

Корнелия, милата, не може да си отдъхне, хем санитарка, хем лидер, хем предизборен политически оратор из медиите. От друга страна, как да остави темата за шараните в Мизия на компетенциите на топ социалистическия високомислещ авангард – Свиленски, Зафиров и Проданов. Те не биха се справили с хрониките на едно течно общество... Изкушавам се тук, покрай днешните дебати в парламента, да припомня няколко реда от Умберто Еко от неговите хроники на течното общество, по-специално за левицата:

"И така, през 1996 г. Проди печели изборите и левицата за първи път взема властта. Бурни празненства на Пиаца дел Пополо, струва ми се, тълпата е в делириум. Д'Алема се упътва към сцената, една жена го хваща за ръката и се провиква: "Другарю Масимо, най-после ще създадем силна опозиция!" Активистката била разбрала, че нейната партия е спечелила, но не че е длъжна да влезе в правителството. Не можела да си представи партия, която трябва да каже "да" на много неща, защото за нея винаги партията е била героична и непреклонна сила, когато на всичко казва "не".

Това олицетворява трагичната история на европейската левица. Повече от 150 години тя съществува като опозиционна сила, в мъчително очакване революцията да избухне. Затова левицата винаги е била способна да каже "не" и е гледала с подозрение на онези свои крила, които са се осмелявали да кажат "да" с половин уста, изключвала е членовете им и пр. Затова левицата винаги се е разцепвала, обречена на постоянна кариокинеза, и разбира се, по тази причина никога не е била достатъчно силна да управлява. Бих допълнил злонамерено – за нейно щастие. Защото тогава щеше да й се налага да казва "да", с всички компромиси, които се изискват, за да се вземат управленски решения. На левицата винаги й е било достатъчно само да си представя как един ден ще унищожи тази власт.."

 

Корнелия, милата, не може да си отдъхне, хем санитарка, хем лидер, хем предизборен политически оратор из медиите. От...

Публикувахте от Kalina Androlova в Четвъртък, 3 декември 2020 г.  

Коментари (4)

А пък ти си една никаквица, хем мисирка, хем грознилка, хем проста п@@ка, разпространяваща гадости в нета.
05.12.2020 14:47 / Отговор
Отговор Всякаква помиярщина се носи из форумите! Изключително точни и интелигентни коментарии на Калина Андролова, и който иска нека да си ги побликува из нета! На който ме му изнася , да си гледа Позитанската телевизия, да си възхвалява Крушовишката скандалджийка, и да избягва да се изхожда под всичко смислено из форумите!
05.12.2020 23:04
ужСанитарката от левия ъгъл се писа "болна от Ковида", та да вземе 1800 лв. :-) Явно го е закъсала за пари яко, завалийката!
06.12.2020 00:46 / Отговор
АННА Анна Ботева
И БЕЗ ДА СИ НАПИШЕШ ИМЕНЦЕТО, ВЕДНАГА УСЕТИХ НЕГАТИВНАТА ТИ ЕНЕРГИЯ......И НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА С ТАЗИ СНИМКА ОТ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ ...ОСТАНАЛИТЕ МРЪСОТИЙ ГИ ОСТАВЯМ НАСТРАНА ........
08.12.2020 08:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още