Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Корнелия Нинова с новогодишно послание

Мрежата

Корнелия Нинова с новогодишно послание

Снимка:

„През Новата година най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта. Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество. Година, изпълнена с критични моменти на страх и несигурност в домовете ни, и нестабилност в държавата.“Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Освен тежките констатации обаче тя все пак благодари и окуражи българите като написа, че е имало и примери за вдъхновяващи истории, себеотрицание и героизъм.

„Благодаря на всички, които се бориха с това непознато за нашата страна и света предизвикателство. На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени вкъщи, бащи и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха спасение за близките си.

Днес много семейства са разделени за празниците. Дано това повече никога не се повтаря. 

Човекът, а и обществото ни, сме устроени така, че винаги да се стремим към по-добро. В този стремеж за нас най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта.

През новата година имаме нови задачи за промяна на здравния модел, развитие на социалната система, за рестарт на производството и икономиката, за политики с грижа за хората, в които никой няма да бъде оставен сам.

Имаме нужда от цел и посока.

Няма по-благородна и вдъхновяваща цел от добруването ни като народ. Тя е възможна.

Знам, че ще се справим.

Желая честита, мирна и здрава Нова година на всички българи у дома и по света“.  


Коментари (4)

Stefan И на вас нека ви е сполучлива. Но ми се стори, че опитвахте да обезсилите усилията на лекарите ни.

Ако е така, просете прошка поименно и лично, не пред камери, а лично. И се молете, защото когато сте поставени от небето високо, трябва да давате добър пример, тоест, пазене на ред, чинопочитание и йерархия. А лекарите стоят твърде високо в тази стълбица.

Ако не е така, а само ми се е сторило, аз прося прошка.
31.12.2020 16:02 / Отговор
От какъв зор костовашки импексови мангалки трябва да изтъпанчвате пред медиите за празниците.
31.12.2020 16:07 / Отговор
Cow Кой друг,ако не тя? Като каква ,по дяволите и защо?
31.12.2020 16:18 / Отговор
Тартаковер Ще поздравя "Stefan" за добрия коментар. Също и Нинова за добрите пожелания. Вероятно за първи път през изминалата година я коментирам, но когато намирам нещо за правилно, не ми пречи да го отбележа.
31.12.2020 16:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още