Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кошлуков: Ако решим да снимаме филм за Яворов и Гоце Делчев, няма как да си говорят с преводач, нали така?

Мрежата

Кошлуков: Ако решим да снимаме филм за Яворов и Гоце Делчев, няма как да си говорят с преводач, нали така?

Снимка:

От името на БНТ ще изпратя писмо до МРТ, с което да предложим на колегите в обществената телевизия в Скопие взаимно сътрудничество, заявява Кошлуков

Националността, както добре знаем, е въпрос на самоопределение. Така правим и преброяването, сами си казваме какви се чувстваме, ако някой иска, може да се запише всякакъв. Това пише на профила си във Фейсбук генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Това, което не може е да пренапише историята. Може да я чете, тълкува, обсъжда, но не може да си измисли нова история. То затова ѝ викаме история, щото не е новост, вече се е случила“, допълва той.

Коментарът на Кошлуков идва на фона на изострените отношения между България и Северна Македония в последно време. Ето какво още генералният директор на БНТ в социалната мрежа:

„От името на БНТ ще изпратя писмо до МРТ, с което да предложим на колегите в обществената телевизия в Скопие взаимно сътрудничество. Вярвам, че това е нашата роля, да допринесем за разбирателството чрез общи продукции, чрез съвместни предавания и връзки между нас. Омразата може да спре единствено, ако се опознаем по-добре. Историците ще обсъждат историята, политиците ще правят политиката, но ние може да им помогнем значително.

Ще бъде трудно и за нас, и за македонците да преодолеем стереотипи и натрупани предубеждения. Но ако решим да снимаме  филм за Яворов и Гоце Делчев, няма как да си говорят с преводач, нали така? Трябва да намерим път за излизане от тази ситуация.“                                                                                                                                                         

                                                                                                                                           


Коментари (4)

Stefan Кошлуков е мн готин, супер начетен и направо не разбирам - откъде се появи тази неистова неприязън към него, че чак да висят като прани гащи пред БНТ, искайки му оставка.

Но така е, някои неща за мен ще си останат тайна, както и мен протестиращата сган не ме разбират.

Кошлуков подобри атмосферата в БНТ, зачисти донякъде авгиевите обори.

Имаше една особена закваска от времето на соца и пост соца, едни свински черва, които се срамуваха да говорят за свободата, без тя да е свързана някак с материализма на соца или лъжедуховността на далечния изток, разбирай – „Изгори за да светиш” и прочие „Агни йога” табиети, завещани им от щерката на Т. Живков.
14.12.2020 14:21 / Отговор
Stefan Много интелектуални, много нещо.

От Светли Русевите и Нешки Робевите залинатия по Вангелия Гущерова, през поколението на т.нар дисиденти, които се криели, но то пък никой не ги гонел, де.
Преминеш през псевдо интелектуалните напъни на Нощни сови, дето джаз правят, гаче ли са негри от Алабама, а всъщност са непроменени комсомолци, кланящи се на Бийтълс, когато това им е било позволено, ебати конформистите.

Разбира се, Горан Благоев с неговите икуменически напъни отдавна заслужаваше шут, на само Кошлуков посмя да му постави въпроса ребром.

Има още много за чистене, но това не е по силите на един мандат. Някои неща може да поправи само времето. Тъжно, но трябва да признаем, че у нас има и много хора, вярващи в басни и утопии.
14.12.2020 14:24
Цонко Митрев Кой си ти бе Стефане? Ти май си "супер начетения" Кошлуков, а? Ама как да изгубиш достойнство, като не си го никога имал?
Толкова ли си тъп, че не ти е ясно защо не го/те щем? Трябва да ти се обясни очевидното? Нали срещу това се борихме, ние, безименните - да изритаме готованците? Пък се получи "стани ти, да седна аз". Докато оцелявахме от борчагите, "супер начетеният" трупаше пачки от търговия с лекарства, не сме забравили! Че да беше станал бизнесмен, не да се навира на държавната софра!
Виж, това ще свърши, въпросът е как. За някои ще е много болезнено.
14.12.2020 15:19 / Отговор
Stefan Цонко, вие в ред ли сте? Генерален директор да влезне анонимно във форум, за да утвърди позициите си?!
Името ми е Стефан, Кошлуков съм го меркал по Шишман със супер тънки лейдита преди години и съм му завиждал френдли. Може и да съм разменял дума, но може и да съм сънувал.
Вижте. Тъп съм. Но и вие си премерете температурата, защото, ако мисловните ви полюции не са плод на халюцинации, ще приема, че сте душевно болен или сте доброволно на силни психоактивни вещества.
Мир вам.
14.12.2020 15:45

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още