Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Костадин Костадинов нарече феновете на „Левски“ „еничари“

Мрежата

Костадин Костадинов нарече феновете на „Левски“ „еничари“

Костадин Костадинов нарече феновете на Левски еничари - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Института за дясна политика Мартин Табаков публикува остър пост в социалните мрежи след скандалното изказване на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов по адрес на феновете на Левски, които бяха наречени от него „еничари“, пише novsport.com. Поводът е атаката на ултрасите срещу хората, защитаващи на палатки Паметника на Съветската армия в София.

Ето какво пише Табаков без редакторска намеса:

"Чета поста на депутата Костадин Костадинов, в който той нарича фенове на Левски „еничари”, и си мисля, че Блез Паскал не е бил обезателно прав, когато е казал, че човекът е „мислеща тръстика”. Явно, че предикатът мислещ е незаслужен комплимент в някои представители на растителния свят. И те са просто тръстики.

Кастадинов обикновено има свойството да бъде теглен от езика си. Но този път езикът му го води в посока, която не му обещава благоденствие. Въпросният депутат е свикналда прави популистика политика на гърба на тази или онази партия. Но феновете на Левски – с хубавото и лошото – не са партия. Феновете на Левски са изобщо друг жанр, с който Костадинов няма опит, а имунитетът му като народен представител ще е толкова ценен, колкото е рублата в момента.

Всъщност мисля си, че има нещо общо между паметника на Съветската армия и варненския имот на Костадинов. За мен и двете са функция на корупция. Първото – на морална, второто – на физическа. Това са двете лица на русофилията в България. Но те могат да бъдат събрани наедно: ако му е толкова скъп, Костадинов да сложи МОЧА в двора на вилата си.

И аз не знам кои са хората, които вчера вечерта са изразили позицията си пред монумента на съветския окупатор. Но знам, че левскарите сме миряни. Просто понякога ни се налага да хващаме чуковете, когато има нещо за изправяне. Или събаряне. Понеже някой друг е тупкал топката и не си е свършил работата.

На снимката прилагам една от жените, които, според думите на Костадин Костадинов, са били нападнати вчера.

П.С. Днес ще следя дали ръководството на Левски ще вземе отношение спрямо този казус, в който човек, който по Конституция (чл. 67. ал.1) е представител на всички българи, обижда голяма част от тях"


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати