Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Костадинов се зарече да реже тикви, за да спаси асмата

Мрежата

Костадинов се зарече да реже тикви, за да спаси асмата

Снимка:

От профила във Фейсбук на председателя на ПГ „Възраждане“ Костадин Костадинов

На баба тази година доматите ѝ изсъхнаха. Тя много се кахъреше, защото въпреки поливането и грижите, те се спаружиха и нищо не вързаха. За сметка на това обаче в края на градината, точно до сливата, се появиха едни тикви, от никого посяти и от никого поливани. Не стига това, ами една от тиквите пусна ластуни нагоре по дървото и като се качи отгоре му, навърза такива големи тикви, че взе да огъва клоните на сливата и аха-аха да ги счупи.

Докато правех тази снимка, баба ми стоеше до мен с ръце на кръста, смееше се и викаше - все бях виждала, ама бостан на асма да стане не бях виждала. Асма, само че от тикви, не от лози.

Вчера, докато наблюдавах някои от народните предатели, извинете, представители, в Парламента, неизбежно направих аналогия с градината на баба. И на двете места тикви са се покатерили на високи места, без никой да ги иска, заплашвайки да унищожат мястото, на което са се настанили.

Разбира се, тъй като всяка басня трябва да има край с поука, в нашия случай тя е, че за да спаси дървото, баба ме накара да отрежа тиквите, от които ми приготви тиквеник. Мисля, че разбрахте какво предстои от тук нататък.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема