Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Костов жали за декомунизацията, но тя беше спряна след като от коалиция СДС стана партия

Мрежата

Костов жали за декомунизацията, но тя беше спряна след като от коалиция СДС стана партия

Костов жали за декомунизацията, но тя беше спряна след като от коалиция СДС стана партия - Tribune.bg
Снимка:

Антикомунистическа енергия на българите след 1989 г. беше манипулирана и пренасочена за спасяване на БКП/БСП

Автор: Антон Антонов*

Като голяма грешка на своето управление Костов  посочва, че „ние не извършихме декомунизиция по начина, по който Конрад Аденауер извърши денацификация“, пише Фактор.

„В самото общество нямаше такава нагласа, нямаше мнозинство за такова нещо. Това означаваше пълна промяна на учебниците по история, промяна на програмата по българска литература – по друг начин да се обучават младите българи – да стават убедени привърженици на демокрацията“, обясни бившият премиер.

Това, просто не е вярно! Г-н Костов, по онова време, не е бил член на нито една от партиите, синдикат и сдружения, формиращи антикомунистическата коалиция - СДС!

Г- н Костов, „декомунизацията“, можеше да се реализира - само и единствено, от започналата да се еманципира от създателите си, коалиция „СДС“. Старите партии - БСДП, БЗНС „НП“, ДП, РДП, КТ „Подкрепа“ и студентите, бяха поели вече пътят на отърсване от внедрените манипулатори и дърпачите на конци на старата Партия.

„Те“ бяха вече в „бойна готовност“, за реализиране на истинската антикомунистическа операция и формиране на новото демократично политическо пространство.

Или, целият политически спектър от ляво, център, до дясно, щеше да бъде пресъздаден от нас, без политическите „проекти“, формирани от червената номенклатура, преобразуваща се бързо в номенклатурна олигархия.

В коалицията „СДС“, се раждаха и новите лидери, които бяха в готовност да реализират първо - декомунизацията, опирайки се на старите партии, синдикат, старата емиграция и новите генерации българи, а след това и да започнат строежа на нова европейска България.

За съжаление, проектът „партия СДС“ и следващите, нароени „десни“ проекти - ДСБ, НДСВ и ГЕРБ, сложиха край и обезсмислиха исторически с времето, декомунизацията. Създаването на изкуствените „леви и десни“ политически проекти, превземането на социалдемократическата идея от наследницата на БКП-БСП, утвърдиха за десетки години, една камуфлажна политическа система и лидери, брокерстващи в един корумпиран политически пазар.

На практика, днес отново имаме, една партия, мастодонт в „ляво“ - БСП, както и подменящи се „десни“ политически проекти с времето, съобразно интересите на номенклатурната олигархия и нейните ментори в Кремъл!

За съжаление, през 2019 г., можем да констатираме, че цялата очистваща антикомунистическа енергия на българите след 1989 г. беше манипулирана и пренасочена в две посоки.

Първата, да се опази номенклатурата на БКП/БСП и самата партия от понасяне на заслужената отговорност и възмездие за 45-те години - лагерна държава.

И втората, за да може висшата номенклатура на БКП, да се превърне в притежаваща основните държавни ресурси олигархия, която управлява и целия политически живот в страната.

И парадоксално, днес нейните представители - в „дясно“ и „ляво“, както и в наципроектите, са в готовност да влязат в бъдещия европарламент, като „троянски коне“ на силите, които се борят за разрушаването на ЕС!

* Антон Антонов е експерт по Морско право, ученик  на световно известния юрист по Морско право и дипломат проф. Александър Янков, един от основните стълбове в Третата Конференция на ООН по Морско право, приела Конвенцията на ООН в тази област.

Антонов е сред създателите и преподавателите  на дисциплината „Морско търговско право” в департамент „Право” на Нов Български Университет, от учредяването му през 1991 год.

Той е и сред създателите на СДС и възстановяването на БСДП на д-р Дертлиев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Иван Костов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети