Козунак без глутен, захар, мляко и яйца. По-добре направи...козунак от кайма
От профила във Фейсбук на Георги Матеев
Хранителните алергии и непоносимости не са майтап работа и все повече хора се сблъскват с този проблем. Но много по-голям проблем от това е твърдоглавата кравешка упоритост на БГ мамата, която е решила да направи тъкмо баница, въпреки че детето ѝ има алергии към практически всяка една съставка в нея. Не може глутен, не може мляко, не може яйца. Обаче мама ще прави баница.
И аз ѝ казвам на мама "сложи една пържола с едни картофи и не се излагай", но тя не та не. Баница ще прави, защото е Нова година. И търси рецепти, купува някакви странни брашна и различни имитации на сирене и на слепващи агенти. Накрая продуктите струват 10 пъти повече от обикновеното и ... резултатът е пълен т*ш*к.
Сега тъкмо попаднах на пост от една БГ мама, решила да прави великденски козунак на детето си, което не трябва да яде глутен, захар, мляко и яйца. Буквално всички съставки в козунака са му забранени, включително и стафидите. Но тя ще прави козунак. Или "козунак". И ѝ казвам - направи му козунак от кайма и не се занимавай с глупости. Тя агресира, обижда се, блокира ме. Ми хубаво, чукай си главата. Само, моля те, сподели с нас после как си направила великденските яйца без яйце.
... Каквото сам си го направиш няма кой друг да ти го направи..
П.С. Разбира се майката не реагира така агресивно на всичките "отзивчиви" нейни побратими по упоритост и интелект, които в коментарите ѝ предлагат различни рецепти, които съдържат поне една от забранените съставки. Защото на всеки му е ясно, че КОЗУНАК без слепващ белтък (глутен, мляко, яйце) няма как да се получи, но .. Тя е решила да си чука главата и аз съм лошия
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/mrezhata/kozunak-bez-gluten-zahar-mlyak/