Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кралев от Банско: България за пореден път доказва, че е един от най-добрите организатори на спортни състезания

Мрежата

Кралев от Банско: България за пореден път доказва, че е един от най-добрите организатори на спортни състезания

Снимка:

Едва ли има някой любител на зимните спортове, който вече да не знае къде е Банско и къде е България, заяви министърът

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Фейсбук

„Днес връчих цветята на победителките във второто спускане от световната купа в Банско. Италианките постигнаха исторически триумф, като окупираха целия подиум чрез Елена Куртони, Марта Басино и Федерика Бриньоне. България за пореден път доказва, че е един от най-добрите организатори на спортни състезания от най-висок ранг в света. Всички са възхитени от условията и трасето в Банско, което е благодарение на екипа на федерацията по ски и нейният президент Цеко Минев.

По предварителни данни на Infront, компанията, която подава телевизионния сигнал от всички световни купи по ски като официален партньор на международната федерация, спускането в Кицбюел е гледано по телевизиите от около 500 милиона човека. А нашето състезание бе залепено за него за около половин час. Това означва, че едва ли има някой любител на зимните спортове, който вече да не знае къде е Банско и къде е България.

Състезанието изгледах в компанията на Стефка Костадинова и вицепремиера Екатерина Захариева, която е голям фен на зимните спортове.

Искам да благодаря и на моя голям приятел подполковник Желязко Желев и неговите хора от 101-и алпийски полк, които помагат за прфектното състояние на пистите.

Прекрасните снимки от състезанието са на Бончук Андонов"   


Коментари (2)

Васил Банско специално потвърди мястото си при най-добрите ски курорти, дано се направят и нови лифтове там.
26.01.2020 14:43 / Отговор
Делчо Попов Банско стана домакин на Световните купи по ски през годините благодарение на усилията на Юлен в региона! Добре, че е и министър Кралев, за да разбере, че за подобни състезания трябва и държавна подкрепа, каквато Министерството на спорта осигури!
27.01.2020 14:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още