Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кралев: С оптимизъм се включвам в кампанията „Да! За живот“

Мрежата

Кралев: С оптимизъм се включвам в кампанията „Да! За живот“

Кралев: С оптимизъм се включвам в кампанията Да! За живот - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Фейсбук

"С чувство за оптимизъм се включвам в кампанията на Министерство на здравеопазването в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот“. Последвах примера на премиера Борисов и лично попълних своята карта, с която изразявам своето съгласие да стана донор на органи в случай на настъпване на мозъчна смърт.

Горд съм, че за първи път от много години държавата инициира кампания в подкрепа на донорството. Като човек, завършил медицина, знам, че трансплантацията е едно от най-големите постижения на съвременната медицина. Чрез трансплантация могат да бъдат спасени много човешки животи.

За 2019 година в България над 1151 пациенти са в листата на чакащите трансплантация за органи. Те имат семейство, близки и приятели, които разчитат на всеки един от нас да подкрепим техния любим човек. Да бъдем съпричастни! Да говорим ЗА донорството. Да кажем заедно: “Да! За живот!”

Важна информация е, че тази карта няма юридическа стойност. Целта е да информира семейството и близките на човека, който я е попълнил каква е неговата воля. Можете да подкрепите инициативата като попълните своята карта – можете да я намерите онлайн на адрес: www.zajivot.bg,

или да я получите от доброволците на БЧК, които ще ги раздават на ключови места в столицата и други градове."

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети