Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кралев за състезанията без публика: Радевата чета пропиля ваксинацията, а Кацаров отиде на море

Мрежата

Кралев за състезанията без публика: Радевата чета пропиля ваксинацията, а Кацаров отиде на море

Снимка:

От Фейсбук профила на Красен Кралев

 

Световно първенство по волейбол за младежи и тенис турнира Sofia Open ще се провеждат без публика?! Подобно решение може да бъде взето единствено от предизборния щаб на кандидата за президент Румен Радев, където властват зелените чорапи.

Когато в цяла Европа стадионите и залите вече са пълни, спортът в България отново е ограничен. Защото Радевата чета пропиля благоприятните за ваксинация летни месеци за “чегъртане”, а служебният здравен министър Стойчо Кацаров отиде на море.

България изостава от другите държави, които вече се завърнаха към нормалния живот - никъде няма ограничения за хора със сертификат за имунизация, прекаран COVID, или PCR тест, валиден 72 часа.

Бих искал да се обърна към освободените от физическо възпитание управници с въпроса: Каква е разликата между кино и театър, и спортна зала? Няма такава.

Каква валидност имат поздравителните ви адреси до българските шампиони, когато много искахте да се снимате с тях… Знаете ли, че част от отбора на Мартин Стоев, който стана втори в света, е и в настоящия национален отбор? Да лишиш тези млади таланти от подкрепа граничи с безумие. Но това е новото нормално през последните 4 месеци.

Като управляващи ние се борихме с пандемията във време, в което никой не знаеше нищо за ковид-19. Въпреки това като спортен министър настоявах да върнем публиката при първа възможност. Къде е сега служебният министър Андрей Кузманов?!

Още когато излезе заповедта на антиваксъра Стойчо Кацаров зададох няколко основателни въпроса, на които никой не можа да отговори. Най-важният от тях беше кой ще може да спортува и да тренира в тази ситуация. Според заповедта от 7-ми септември това са само спортисти-професионалисти. “Професионалисти” означава хора, на които се заплаща за положения труд. Това отново поставя дори картотекирани състезатели под 18 години без възможност да се подготвят и да спортуват. Една не малка част от момчетата, които ще започнат да играят утре на Световно първенство с екипа на България са под 18 години. Според тази заповед те дори не би следвало да вземат участие в предстоящите срещи.

Служебният кабинет надгради ветото си върху спорта, забранявайки дори на семействата на спортистите да ги подкрепят с присъствието си.

Отношението на хунтата на Радев към спорта се видя и от предложението за актуализация на бюджета. В него няма отделена нито стотинка за спорта! Миналата година правителството на Бойко Борисов даде като бонус за спортните клубове още 30% върху бюджетите им, а за тази година беше предвидено увеличение със 100 %. Какво получи спорта от хората на Румен Радев - нищо, 0, zero, niente. Вместо това в Спортната палата продължават да ровичкат из кашоните.

Само след четири месеца има Зимна олимпиада в Пекин, предстои и Лятна олимпиада в Париж. Дали ще има с кого да се снимате тогава? Не, защото доказахте, че сте вредни за България и за спорта. Отивате си.  

 


Коментари (1)

Анастас #

Така е при => Левичарска Измер.
Иначе се "кичат" с какви ли не имена
Градскадесница - а са РазГрадска Левица
Партии на Промяната => а са Аватари на
Мутрите ПроКОНПИев, Домусчиев + Ебан Костов ...

(панорамнообобщително)
23.09.2021 12:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема