Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Красимира Хаджииванова за протестите: Ако искам да псувам като овчар, ще ида на някоя поляна

Мрежата

Красимира Хаджииванова за протестите: Ако искам да псувам като овчар, ще ида на някоя поляна

Снимка:

„Дайте вече думата на тези, които знаят какво говорят и не те карат да се срамуваш от тяхно име за казаното“, заявява тя

Красимира Хаджииванова, Фейсбук

„Вижте, вчера бях на протеста, оня ден пак бях, въобще - отделям си от времето да ходя всяка вечер. Всеки ден има все повече хора, тоест всички отделяме от времето си да ходим всяка вечер пред МС и да стоим по няколко часа на паветата. Вчера също така чух за първи път хората, които според мен малко прекалено самоуверено си въобразяват, че са причината всички ние да сме там. И имам няколко неща да кажа в отговор.

Първо, тоя младеж, дето 5 минути в истерия обясняваше за нашата мъст и омраза и как тая мъст и омраза била насочена само към тия, срещу които протестираме. И, айде, не им пожелавал да ги погребем (?!?), защото това било прекалено „злобарско“, но... (нататък не запомних, но нещо в същия стил тъпотии). Ма моля ви се, бе, това не е читалищна сбирка на младите и ядосани поети, а протест, на който са дошли хиляди хора да чуят и видят нещо смислено. Осъзнайте се.

После, дойде адвокат Хаджигенов. Вдигна ръка с настояване ние всички да млъкнем, ние млъкнахме, щото очакваме, че ще чуем нещо по-адекватно от преждеистеричния младеж, но той какво каза? Какво, мислите, каза?? Каза БОЙКО... и направи знак с ръка, за да могат някакви хора да кажат К****О и това да поеме като скандиране от всички. И стоеше там, с микрофон в ръка, и доволно даваше тон, като че ли сме на годишния събор в Кочериново. Само дето не извади газов пистолет да стреля в небето и да вика НАЗДРАВЕ. След това почна да мънка някакви глупости как всеки трябвало да отдели по 3 дни да не ходи на работа, защото те, организаторите, щели - ЗАТАЕТЕ ДЪХ - да организират национална стачка, каквато никога не била правена в България. Трябвало всеки да допринесе и например ако работиш на гарата в Горно нанадолнище, да направиш така, че за 3 дни да я блокираш. Като оставим настрана факта, че национални стачки е имало и преди, как въобще си представя, че някой ще го вземе насериозно?? Такива стачки се организират чрез профсъюзи, а не чрез призив по развален микрофон на площада. А и това вече го правИхме преди 30 години, бе.

После имаше още Бойко к****о, още Гешев п******т, но за сметка на това нямаше нищо за пребитите хора преди няколко вечери и нищо конкретно за каквото и да било въобще. Просто някакви крясъци и тежкарско вдигане на ръка, копирано от прекалено много филми.

И за финал - истината е, че аз и много други хора отидоха на тоя протест след акцията на Христо Иванов в Росенец. Мен това ме закара на площада. Не съм там заради Радев, нито за да крещя селски простотии и да се опиянявам от това. Ако искам да псувам като овчар, ще ида на някоя поляна. Аз съм там, за да чуя нещо смислено и единственото ЗА МЕН смислено нещо може да бъде казано от Христо Иванов, който последните дни обиколи доста от телевизиите и съм наясно какво говори. Знам и че много други хора искат да го чуят, но по някаква причина той не получава достъп до тоя ми ти микрофон.

Аз нямам безкрайна поредица от седемгодишни периоди, в които да чакам народа да кандиса и да се вдигне на протест, за да ида пак и да слушам някакъв самодеен фолклорен състав, който очаква хората да псуват и да слушат истеричния му патос. Така че, дайте вече думата на тези, които знаят какво говорят и не те карат да се срамуваш от тяхно име за казаното.“  

 

 


Коментари (5)

Краси, моето дете, нямаш представа 1989 г., когато беше много опасно как излязохме на площада. И когато бяхме против "възродителния процес" и го казахме на глас, началничката ми ме заплаши, че турците ще дойдат и ще убият сина ми. Но знаехме какво искаме. Сега не знаете и по-скоро излязохте да повикате, а те ви яхнаха и дори са недоволни, че не се движите по-бързо. Това не е демокрацията моето момиче, мисля, че вече го разбираш. Целувки.
.
14.07.2020 16:48 / Отговор
Гнус! Позор за хаджигенов и професията му! Ежат се, а от записите се чува колко са раболепни пред дубаеца!
14.07.2020 16:52 / Отговор
кесо Не знам дали авторката е била на протестите през 2013 срещу Делян Пеевски и 2014 срещу кабинета Орешарски. Тогава на протестите имаше оригинални пърформанси, смислени речи произнасяни от истински интелигенти и демократи, имаше интересни многобройни плакати направени с фантазия и страст. Промъкналите се провокатери изобщо нямаха шанс да увлекат масата от интелигетни и позитивни хора и бяха принудени да си подвият опашките. Но митингите се ръководеха от наистина интелигентни хора, а не от проксита на Черепа, Мустака, Нинова, Радев, Майчето, Копейкин. И колкото по-рано разберете, че сега ви използват най-ретроградните и мракобесни сили в България, толкова по-добре, е, ако не го разберете толкоз по-зле за всички ни.
14.07.2020 17:02 / Отговор
Силвия Уважаема г-жо Хаджииванова, поздравления за полезната обективна информация! Много ми се искаше да се включите с нея в лицемерния разговор на Цв. Ризова с циника и лъжец Хаджигенов.
14.07.2020 19:32 / Отговор
Гневна То и Христо Иванов не е особено придирчив към изказа си , след като иска " да изрине Гешев" . Прави внушения ,че е ла.но ли? С какво се отличава от Хаджигенов. Абе , защо този Иванов ми прилича на Алф, заради събраните очички и големия нос ли? Само дето Алф не ъъъъка така безобразно.
14.07.2020 20:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още