Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Крили визитата на US сенаторите у нас заради Радев?

Мрежата

Крили визитата на US сенаторите у нас заради Радев?

Снимка:

Крайно дискретното посещение на шестима американски сенатори у нас преминало в пълна медийна тишина по настояване на кръга около държавния глава Румен Радев, съобщава Lupa.bg.

Вчера от семпло съобщение на американското посолство у нас стана ясно, че между 23-ти и 25-и август конгресна делегация с шестима сенатори, водена от Ричард Шелби, е била на посещение у нас и се е срещнала с представители на правителството и на американския бизнес в България. Медиите обаче разбраха за това постфактум, и то не от пресслужбата на Министерски съвет, а от страницата на посолството.

Въпросът е защо това посещение беше обвито в пълна медийна мъгла?

„Всички проамерикански действия на президента трябва да бъдат замъглени...Затова са мълчали. Затова и сенаторите дойдоха почти като криминални фигури. Всичко това е част от медийната политика на президентския щаб”, посочиха пред Lupa.bg запознати.

Те обясниха, че Радев се притеснявал да не разочарова симпатизантите си, които в по-голямата си част са проруски настроени, затова екипът му и служебното правителство направили всичко възможно знаковата визита да остане незабелязана.

„Два месеца преди решаващите президентски избори той не може да си позволи да афишира подобна външна политика. В същото време не може и да отклони посещението”, коментираха още приближени до „Дондуков” 2.

Държавният глава Румен Радев не искал да отблъсне и потенциалните избиратели от средите на БСП, които са върли противници на американската намеса във вътрешната политика на България. Това е и основната причина той да даде третия мандат за съставяне на правителство на социалистите – нещо като реверанс преди вота за държавен глава през есента.

Lupa.bg пиши, че  реалните цели на посещението били следните: От една страна американската страна няма търпение в България най-после да се появи редовно правителство – за да реши проблема с Македония. От друга страна от България се очаква да разполага войски, военни бази, военни установки - в навечерието на предстоящи военни конфликти с Русия.   

 


Коментари (32)

Прозрачност Е това са им разбиранията за нея.
27.08.2021 22:04 / Отговор
А Разбиранията на американските демократи.
28.08.2021 09:10
Уфф! Селски тарикат!
27.08.2021 22:12 / Отговор
attropo Каквото и да кажеш за този с *меките мъ..* - винаги ще е вярно!И това е лицето на българското офицерство?!?ПОЗОР!!!!
27.08.2021 22:49 / Отговор
Народее!!!! Заличават България,а вие продължавайте да гласувате за това!
28.08.2021 12:01
Руньовица Тараторчикът го няма да защити двуличника Рапон!
27.08.2021 23:35 / Отговор
Сд Много сте елементарни от това вестниче.
28.08.2021 01:07 / Отговор
Диди Ти да не си хитроумния ?!!!!
28.08.2021 01:41
Аз Малко е да се каже "елементарни".Търсят под вола теле.Смешници!!!
29.08.2021 04:26
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още