Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Криминално проявени и хора от силовите групировки на протеста

Мрежата

Криминално проявени и хора от силовите групировки на протеста

Снимка:

Какво прави осъденият Вальо Бореца на блокадата в Хасково ?

Наемни убийци, осъдени, хора, свързани със силови групировки, мутри са сред участниците във вчерашните протести в страната, пише breakingnew.bg  Дебеловрати мъже с анцузи и джипове, това май бе основният „дрескод“ на вчерашните протести в страната, възхвалявани като всенародно въстание.

Валентин Янев-Бореца, който е осъден на 17-години за опита за убийство на Мартин Първанов-Лудия пред „Мол София“ през 2007 г. се оказа в центъра на протеста в Хасково. Бореца бе подсъдим и като участник в група за мокри поръчки – „Килърите 2“. Преди това Бореца бе задържан покрай групата за отвличания „Наглите“ заради убийствата на двамата автокрадци Иван Пайнавелов-Сапата и Юлиян Лефтеров-Кунгфуто.  Смята се, че именно хората около Бореца купуват основно гласове по изборите в района. Те са използвани от бившия кмет в период 2007 – 20011 г. и предишен шеф на местния общински съвет Стефан Димитров. В момента Димитров е съветник от групата „Коалиция за Димитровград“

Според източниците на изданието протестът в Перник и блокадата на магистралата и граничния пункт на Кулата са организирани от Росен Русинов-Джуджето и съдружника му Ангел Христов-Анрито. Русинов се представяше за тотомилионер, но се оказа дедесар измамник.

За Анрито се твърди, че в миналото гравитира около хората на бившата групировка ВИС. Ориентира се навреме към бизнеса с метали. Името му се свързва и с ДДС измами. През 2007 г. Анрито получава първото си “предупреждение”, когато неизвестни подпалват луксозното му БМВ, паркирано пред дома му в Перник. Още тогава се появяват коментари, които свързват Ангел Христов с политически лобита около НДСВ. Твърди се още, че той работи за каузата на партията и е обещал солидно финансиране за изборите същата година.

Покрай Ангел Христов Росен Русимов се забърква и в ДДС измами за милиони. Той прехвърля една от фирмите си в момент, когато тя е натрупала дългове за над милион лева. Схемата, по която Русимов и Ангел Христов действат, е класическа. Фирмата “Билд инженеринг” се оказва с над 1,323 млн. лева задължения към държавата след като неин управител става криминално проявеният Бойко Генчо Илиев от село Медковец, Монтана.  Дълговете са установени с ревизионни актове. По време на делото срещу него ромът се признава за виновен и дори отказва адвокат.“В обясненията си заявява, че е мислел, че подписва документи за работа, като признава, че не ги е чел, макар да му се сторило съмнително, че се подписва на толкова много места, а и получава 150 лв. за това. Моли съда да бъде снизходителен, защото има четири малолетни деца, които зависят изцяло от него”, пише в мотивите по делото.  Христов и Русинов успяват да приберат доста имоти по морето от цесиите си покрай фалиралата КТБ, твърдят запознати.

Сред организаторите на протеста във Велико Търнова за двама 25-годишни младежи. Ивелин Тодоров-Вениша и Цветелин Ненов са подозирани от полицията, че организират незаконни гонки с коли на територията на Велико Търново, които тормозят нощно време жителите на старата столица. Според неофициални данни Вениша има 28 акта и 22 електронни фиша от КАТ, а Цветелин - 25 фиша и 7 наказателни постановления.

В Шумен основен организатор на протеста се оказа криминално проявения Билян Янков-Бибо. Има седем регистрации в полицията за шофиране в пияно състояние, кражби и хулиганство. Бибо е лице на всеки протест през последните пет години, твърдят шуменци.

 Автор: Стефан Ташев  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема