Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители, взети заедно!

Мрежата

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители, взети заедно!

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Кузман Илиев

Става много неудобна ситуация.

За да се промени „моделът”, ще създадем друг.

Коалиция „Слави, ДБ и Мая“, които явно са едно, броят резултата си като едно. Казват, че са победители, взети заедно! По студиата открито отказват да кажат лоша дума едни за други, определят се като „партньори”. Всички срещу ГЕРБ, които явно ще върнат мандата и ще го дадат на Слави.

Сценаристите на Слави отказват коалиция с ГЕРБ или БСП. Отказват КОАЛИЦИЯ, но не и ПОДКРЕПА. И народът се кефи, без да разбира. Казват сценаристите, че ще се коалират с ДБ и Мая. Но без ГЕРБ или БСП - управление няма. Йок. Математически.

ДБ заявяват, че няма да управляват с мандат на БСП. Забележете, с мандат не, но с подкрепата? Това не отхвърлят - нито Христо Иванов, нито генерал Атанасов. Г-н Хаджигенов от екипа на Мая си го каза - ще трябва да преговаряме с БСП.

БСП днес прегръщат инициативата на ДБ да гоним концесионери. Предлагат безусловна подкрепа. Без да искат нищо в замяна. Идеята: да сменим модела. На всяка цена. Поводът: кризата, пандемията, корупцията. Вероятно и слънцестоенето.

Инженерът на комбинацията: Президентът Радев, дал авторски права на името за цяла нова партия – „Изправи се, Мутри вън”. Партия, съставена от бившите остриета на БСП - Мая и Дончева, - автори на лобистки мутренски поправки ала „Ванко 1”, търсили „подкрепа” от хита на изборите - Васил Божков. Най-вероятно - морална. Плюс част от Реформаторите на Кунева, които 2013-та се биеха срещу... да, срещу лидера си днес - същата тази Мая (бившето острие на БСП), която предложи Пеевски, редом с адвоката на Мултигруп Дончева.

Та всички те, заедно с министъра на Борисов (не на Реформаторите, а на ГЕРБ!) Христо Иванов, плюс БСП, които създадоха „модела” и управляваха три пъти с ДПС...

Те заедно ще сменят модела. И то при победа на Борисов, тоест с хлабава легитимност.

Жал ми е само за ДСБ, които преживяха коалиция със зелените в рамките на ДБ, за да се налага днес управляват с БСП и прокситата ѝ. Ад.

А приказките на Хр. Иванов за предсрочни избори са като за „у църква”. Сам не си вярва. И дори Ризова, сериозен журналист по принцип, не вижда нюанса в отказваното съвкупление на Иванов с БСП с техен мандат, но пък многозначителното му съгласие за подкрепата на столетницата. Което по същество е същото. Добре, че Вигенин прикани да внимават какво говорят, че от Позитано слушат. Но засега всичко е точно, просто народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно.

Става много неудобна ситуация, действително. Чак да те е срам от чуждия срам.  


Коментари (32)

СМЯНА НА МОДЕЛА ГЕРБ.... .
ОЗНАЧАВА ИЗКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО....И КЪМ АЗИЯ..
ВРЪЩАНЕ НА УЛИЧНИЯ РЕКЕТ НА ВИС1, ВИС2, СИК ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ...
ЛИПСА НА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ,......
06.04.2021 21:35 / Отговор
ДОГАН И ДПС НЕ ВКАРАХА БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЯ....... .
ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ ЗАЕДНО С БСП И ДЕБИЛИТЕ ПАРТИИ ЩЕ УСПЕЯТ.....
06.04.2021 22:35
Мажоритарни избори Хитлер югенд настъпват през пропорционалната изборна система. Такива са както мутрите на Мая Галева, така и джендърите на Христо Маджов. Системата може да бъде променена към мажоритарна от Слави Трифонов. Може, но надали. Предстои да видим дали и той ще излъже гласувалите над 2 500 000 на референдума.

През 2017г.
"Парламентът отхвърли днес въвеждането на мажоритарна избирателна система.
При гласуването с 98 гласа „за”, 121 – „против” и 1 – „въздържал се” Народното събрание отхвърли на първо четене внесените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс.
"За" гласуваха депутатите от ГЕРБ и "Воля" и един независим. ...
След гласуването в парламента Слави Трифонов разпространи отворено писмо, в което обяви случилото се за държавен преврат и написа: "На зла круша - зъл прът"."
https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/othvyrliha-mazhoritaren-vot.-slavi-izvyrshiha-prevrat-6070366
07.04.2021 08:21
Тартаковер Ами да, ще сменят модела, глуповат дърдорко. Както и ти ще смениш позицията си и ще започнеш венцехваления за тях, защото познаваме до безкрайна погнуса хора, които винаги са с победителите, винаги заемат "печеливша" позиция с новите и веднага се оказват с наточена томахавка срещу онези, на които до вчера са близали задниците. Гнусни изроди, дано се провалят в Ада !
А хората от новата партия нито са "чалгари", нито мутри, както ги описват уплашените от тях примитиви. Половината от хората на Слави са завършили Консерватория, другите Гимназия за древни езици и култура ! Избраниците им са изтъкнати лекари, юристи, икономисти...Далеч по-стойностни от майсторката на поцинковани кофи, от дуловската "принцеса", от празни дърдорковци като Тома Биков, Крум Зарков, Спас Гърневски, Кирил Добрев, Шкембе войвода...
06.04.2021 21:45 / Отговор
Един примитив Още помня колко читави хора се бяха изправили до Бареков и сега се срамуват от това.И Слави и кръжецът му никого не са уплашили , просто не ги дишам.Те са чужда маша, но явно това е доходно.
06.04.2021 21:56
ДО ИМА ТАКЪВ ДЕБИЛ - ТАРТАКОВЕР. .
Г-Н ДЕБИЛ, КАЖЕТЕ:
1.ПАРТИИТЕ НА ДЕБИЛИТЕ ЩЕ ОСИГУРЯТ ЛИ В СЛЕДВАЩИТЕ МЕСЕЦИ МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ НА ВСИЧКИ ВАШИ ИЗБИРАТЕЛИ?
2.ЩЕ ОСИГУРИТЕ ЛИ ПАРИ ЗА ДЕЦАТА НА МАЙКИТЕ С ДЕЦАТА?
3.ЩЕ ОСИГУРИТЕ ЛИ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, ПОМОЩИ НА БЪЛГАРИТЕ?
...... ОРЕШАРСКИ 2 ГО ЧАКА СЪДБАТА НА ОРЕШАРСКИ 1.......
........ЕВРОПА ПОЗДРАВИ ГЕРБ И БОРИСОВ С 5-ТАТА ПОРЕДНА ПОБЕДА......
........ ДЕБИЛИ-РУСОФИЛИ НЕ СА ЖЕЛАНИ ОТ НАТО И ЕС........
06.04.2021 22:05
Ха, ха! Тартакович - острие на Нинова! Вече нареди до основните й врагове и вътрешните й противници: галеника Крум Зарков и Кирил Добрев!
06.04.2021 22:08
Българин ДРУГАРЯ Тартаковер от Вас и вашите комунисти и мутри ми се повръща!
Тошко на Чалгата вчера на интервю ГОВОРИ за господин Каракачанов " шкембе войвода" Какъв депутат ще става този???
Та той няма елементарни обноски и речник???
Ами ако кое го наречем Тошко Африкански Простака какъвто е,ще му бъде ли приятно??
Но не бих го направил защото така обиждам България! Но много ме боли че такива елементи българския избирател ги сложи във парламента!
Така във Европа не се седи!
06.04.2021 22:25
Тараторчо шибан, напускай по-бързо Позасрано 20, време е. Пендел си беше и пендел си остана, боклук болшевишки. Кажи ни, плати ли си поне прическата за около 1700 лв. в Пловдив, ти гнусен травестит проклет и виден русовъд?
07.04.2021 01:49
Разбира се те са едно създание на Франкенщайн. Техните избиратели също така ли харесват останалите партии, както се харесват лидерите им? Например и най-вече избирателите на ДБ одобряват ли Трифонов и Мутрите на Маяма, Избирателите на Трифонов харесват ли БСП? Ако е така защо официално не си станат една партия и да се спре с тази мимикрия, която да обира гласовете на всякакви хора с всякакви нагласи, а накрая да изпълнява едни и същи източни обещания. Просто трябва да ги оставим да управляват, нищо по-лошо не може да причиним и на тях и на избирателите им.
06.04.2021 22:15 / Отговор
Тартаковер Няма да отговарям на простащината в коментарите, безсмислено е да се води диалог с безумец. Пред мен са думите на Пушкин с които завършва стихотворението си за неръкотворния паметник, съобразявам се с великия поет. Все пак съм сигурен, че тези, които са запазили малка част от човешкия си разум, неминуемо ще си зададат логичния въпрос : Защо ГЕРБ остана само с малкото си изкуствени избиратели и безнадеждно остарели, втвърдени хора, които вече нито имат поглед, нито перспектива? Защо никой вече не ги иска, при това не само от новите партии, а също и повечето от онези, които не успяха да прескочат бариерата и влязат в парламента?
06.04.2021 22:49 / Отговор
ДЕБИЛА НЯМА ОТГОВОРИ И АРГУМЕНТИ НА СЪЩЕСТВЕНИТЕ ВЪПРОСИ.... .
ДЕБИЛА ЗНАЕ САМО ДА ПЛАЧЕ, ДА ИСКА, ДА МЪРЗЕЛУВА.....
06.04.2021 23:09
Факт Фактите са над 800000 хиляди са дали гласа си за ГЕРБ!

Това дали ви харесва или не е друг въпрос!
06.04.2021 23:13
Абе, Тараторчо не ти ли писна да пишеш простотии, бе? Всички тук знаем, че си шибан и проклет болшевишки травестит. Казвал съм ти неведнъж, че тебе само Киро Бизона може да те вразуми чрез анално калиброване за да млъкнеш.
07.04.2021 01:40
Българи, Всички вие, които на изборите си останахте вкъщи, добре си помислете. Нови предсрочни избори ще ви струват около 150 млн. Те ще дойдат от вашия джоб, не от т.нар. лидери на новите партии, които НЕ ПРЕДЛАГАТ НИЩО, ОСВЕН ЕВТИНА ПРОПАГАНДА. Столетницата два пъти фалира държавата. Европа не отпуска средства за крадене. А когато го установи, просто спира програмите. И като ви завъртят във въртележката на безкрайни избори- Виденовата зима ще ви се види като майски празник /който я помни и знае/. Та си помислете - 150 млн какво са за пенсионерите, за загубилите работа и за всеки от вас.
06.04.2021 23:06 / Отговор
Е, КАК? .
ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ ЩЕ НИ НАХРАНИ..... СЛАВЧО ЩЕ НИ ПЕЕ....
ДЕБИЛИТЕ ЩЕ СИ ЩРАКАТ СПРЪСТИ....
ЖИВОТ ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ......
06.04.2021 23:13
до Е, КАК? ......, а пък Черепа пак ще им продава картончета за търкане.
07.04.2021 02:14
приветствам призоваването за разум, но е трудно да проявиш нещо което всъщност нямаш. Тези избори ме убедиха в безнадеждната тъпота и обществена безотговорност на съвременния български гласоподавател. Толкова лесно беше изманипулиран от пропагандата, че следващия път ще го убедят че е най-полезно за него да се обеси защото всички във фейсбук мислят така и той ще го направи. Нищо не може да вразуми хунвейбините освен глад, мизерия и страдание.
07.04.2021 09:29
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още