Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лъчезар Борисов: Къде изчезнаха 13 млрд. лв. покрай "Промяната"?

Мрежата

Лъчезар Борисов: Къде изчезнаха 13 млрд. лв. покрай "Промяната"?

Лъчезар Борисов: Къде изчезнаха 13 млрд. лв. покрай Промяната? - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Лъчезар Борисов

• Държавата прибра от българската енергетика близо 1.2 млрд. лв., предоставен кредит на НЕК ЕАД, с мотива, че с тези средства ще бъде закупено зърно. Закупено зърно чрез държавата не видяхме, а средствата потънаха в неясна посока.

• Държавата гласува прибирането от търговските дружества свръх дивидент, чрез който по мои сметки бюджетът може би събра още 200-500 млн. лв. непредвиден приход. Тук не включвам дори изтеглените средства за компенсации на бизнеса само от държавната енергетика, за цената на електроенергията. Не коментирам също, че мярката беше забавена и направена не при равни и европейски условия, а ощетяваше само държавната енергетика.

• Държавата изтегли поне 1.5 млрд. лв. държавен дълг от вътрешния пазар през 2021 г..

• Само преди няколко дни държавата изтегли 2.25 млрд. евро държавен дълг от международните пазари и вече са в ход следващите действия с още 2 емисии на вътрешния пазар.

• Министерството на финанси обяви емисионен календар за още 1.65 млрд. лв. дълг.

С оглед на гореизложеното се питам и нямам отговори, къде изчезнаха и къде отиват над 13 млрд. лв., собственост на българския данъкоплатец. Кой ги похарчи? Единственото, което ми остава е да задавам въпроси, но въпросите и отговорите оставям на Вас….


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати