Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лъчезар Борисов: „Промяната“ направи България зависима икономически и финансово от Русия

Мрежата

Лъчезар Борисов: „Промяната“ направи България зависима икономически и финансово от Русия

Лъчезар Борисов: Промяната направи България зависима икономически и финансово от Русия - Tribune.bg
Снимка:

Търговското салдо на България с Руската федерация в момента е отрицателно и е в размер на 6.6 млрд. лв. при отрицателно салдо от 2.5 млрд. лв. за същия период на предходната година

От Фейсбук профила на бившия финансов министър Лъчезар Борисов

„Вчера, 14.09.2022 г., НСИ публикува данните за външната търговия на България с трети страни за периода януари – юли 2022 г. Данните включват износ, внос и търговско салдо. Днес ще представя данните, а анализът и изводите оставям във Ваши ръце. Какво ни каза НСИ?

Износът на България за Руската федерация за периода е януари-юли 2022 г. е 485.7 млн. лв., като за същия период на предходната година е бил 471.7 млн. лв. , т.е. е налице запазване на обема, въпреки инфлацията при цени на производител. Това означава, че българският износ в реални обеми се свил.

Вносът на България от Руската федерация по данните на НСИ е достигнал 7.09 млрд. лв. за периода януари-юли 2022 г. при 2.97 млрд. лв. за същия период на предходната година. Това означава, че вносът на България от Русия е нараснал със 138.4%.

Търговското салдо на България с Руската федерация в момента е отрицателно и е в размер на 6.6 млрд. лв. при отрицателно салдо от 2.5 млрд. лв. за същия период на предходната година. Ръстът на отрицателното салдо сочи, че България е близо 2.6 пъти по-зависима финансово-икономически в момента от Русия, сравнено с година по-рано.

Цялостното влошаване на търговския баланс на страната се оказва, че се движи основно от негативния търговски дефицит с една страна. Въпросите оставям да бъдат зададени от Вас?“


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети