Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лачовски: Кастинг-политикът Радостин Василев не работи за спорта, а трябва да „уреди нашите хората“

Мрежата

Лачовски: Кастинг-политикът Радостин Василев не работи за спорта, а трябва да „уреди нашите хората“

Лачовски: Кастинг-политикът Радостин Василев не работи за спорта, а трябва да уреди нашите хората - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на депутата Валери Лачовски

Радостин Василев – министър на младежта и спорта. Адвокат, влязъл в политиката чрез кастинг.  Част от „промяната“. Но по-скоро част от шоуто, което „сценаристите“ се опитват да ни пробутат.

Проблемът с кастинг-политика, впоследствие станал и министър, е, че единствената му цел е да се хареса на организатора на кастинга. Той не идва от обикновените хора, не знае за проблемите им и няма ангажимент към тях. Ето защо за него не е важно дали хората ще са доволни от решенията, които взема.

Може да си позволи да създаде конфликти с такива светила от българския спорт като Илиана Раева и Екатерина Дафовска – едната е от най-успешните гимнастички и треньори, които България е имала, а другата е олимпийски шампион от Нагано’98 и към момента единствения български спортист със златен медал от зимна олимпиада.

Кастинг-политикът може да назначи приятелите си на високи постове. Без значение дали имат подходяща експертиза и покриват изискванията. Да живее шуробаджинащината.

Калинки може и да няма, но за майски бръмбари не съм сигурен⁉

Кастинг-политикът влиза в Зимния дворец на спорта и започва да прави клипче в неремонтираната част от него, опитвайки се да си увеличи рейтинга на гърба на ГЕРБ. Няма значение, че тази част от Зимния дворец не се стопанисва от държавата. Той удобно не вижда подобренията, които ГЕРБ направи в помещенията, в които се провежда спортно-тренировъчния процес, а именно - състезателната зала, тренировъчната зала и съблекалните.

Благодарение на този ремонт, Зимният дворец продължава да бъде спортна зала.

Кастинг-политикът може да нахълта в заведение, находящо се в базата на Национален спортен комплекс „Диана“ и да крещи на управителката: „Всичко това е мое, а вие коя сте? Аз съм министърът, дошъл съм да си проверя инвестицията!“

Кастинг-политикът е министър в правителството на Про100 Киро. Човек, който не работи за спорта, а се интересува повече от задкулисието. Човек, който трябва да „уреди нашите хората“. Но какъвто министър-председателя, такъв и министърът, а именно – РАЗОЧАРОВАНИЕ!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети