Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лалов: Дали архитектите на провала Мирчев и Цонева ще се откажат от депутатските си места?

Мрежата

Лалов: Дали архитектите на провала Мирчев и Цонева ще се откажат от депутатските си места?

Снимка:

Общинския съветник от ДБ Методи Лалов заяви в профила си във Фейсбук, че оставки в ръководството на партията трябва да има. По думите му е необходим оздравителен план за "Да, България", а и на коалицията "Демократична България". В поста си той също така пита дали Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които са архитектите на провала на изборите ще се откажат от депутатските си места.  

Ето и целия пост на Методи Лалов:

Оставки трябва да има. Самият аз ги поисках преди месец, за да предупредя за очевидния провал, който ни очаква и който е резултат повече на недалновидна партийна политика, отколкото на политическата конюнктура. Още по-рано предупредих за проблемите и със своята оставка като председател на групата на общинските съветници на "Демократична България" в СОС. Не бях чут, но за сметка на това бях охулен.

Трябва обаче да има и задълбочен анализ, ясен отчет, както и план за оздравяване на "Да, България", а и на коалицията "Демократична България". И изработването на "черновата" за всичко това се дължи именно от лидера и Изпълнителния съвет, които да ги представят на Националния съвет. Защото, когато цялата партийна власт е била съсредоточена в няколко човека, а партийните органи са били повече номинални структури, да си тръгнеш без да си готов истински да предадеш щафетата, означава да не се интересуваш от случващото се след теб. Гражданите, членовете и симпатизантите на "Да, България" и на "Демократична България" не заслужават това.

Питам се дали Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които да истинските архитекти на този предизвестен провал, ще се откажат от депутатските си места. Защото подредбата на листите за депутати, недемократично и без всякакви критерии и логика, както и проведената кампания, гарантира тяхното присъствие в Парламента, но лиши редица смислени хора от присъствие там.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема