Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лалов: Съдът няма да одобри протоколите за претърсване на жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова

Мрежата

Лалов: Съдът няма да одобри протоколите за претърсване на жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова

Лалов: Съдът няма да одобри протоколите за претърсване на жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Методи Лалов

 

Никак не е сложно да прогнозирам, че съдът няма да одобри протоколите за претърсване и изземване на жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова.

От публично известната информация става ясно, че тези действия по разследването не са извършени при условията на неотложност, каквато е налице само ако извършването им без предварително разрешение на съда е единствената възможност за събиране и запазване на доказателства (чл. 161, ал. 2 от НПК).

Наред с това самото образуване на досъдебното производство със съставяне на протокола за първото действие по разследването - разпит на премиера Кирил Петков, също е в нарушение на НПК - чл. 212, ал. 2, което опорочава и извършените след това процесуални и следствени действия. Този начин на поставяне на началото на разследването е допустим само ако разпитът на свидетеля е единствената възможност за събиране и запазване на доказателства, а няма публични данни това да е приложимо за Петков.

Правова държава означава равенство пред закона - от първия до последния човек, от най-големия бандит до най-дребния, от най-омразния политик до най-любимия артист. Нарушаването на закона преди не е основание за нарушаването му и занапред, а единствено основание за ангажиране на отговорността на нарушителите.

Законът не е пластилин, а основа на държавността.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Методи Лалов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати