Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лекарка от Франция посъветва Първанова: С Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар

Мрежата

Лекарка от Франция посъветва Първанова: С Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар

Снимка:

От профила във Фейсбук на Елена Радева Николова – президент на Асоциацията на българските медици франкофони - АБMФ

Днес се събудих отново с доктор Антония Първановав ефира на БТВ. Не знам с какво се чувства тя призвана да раздава щедро мнения по национални медии, които кардинално противоречат на консенсусите за лечение на световни експертни СЪВЕТИ (медицината е плуридисциплинарна наука). Уморително е това поведение на „едно си баба знае, едно си баба бае“ и друг е въпросът, в момент, в който медиците изнемогват и умират на работните си места, как други държат непременно да си разходят грима и тоалета в тв студията.

Чухме отново, че схемите на лечение са „тотално грешни“. Боже, как може да лекуваме с антибиотици вирусна инфекция, нищо, че CRP расте, температурата хвърчи или болният се дави в кашлица.

Защо ли трябва да вярваме и прилагаме централизирано лечение, предложено от интернисти, инфекциолози, вирусолози, алгоритъм, като един експерт по „обществено здраве“ , политик, не практик ( който сведе всичко пак до политика в интервюто) , мисли много по-ефикасно от всички тях. Еврика!

Разбрахме също така, че д-р Първанова е излекувала (вече) 80 човека от Ковид - паралелно на личните им лекари с тяхното безумно лечение, иззела функциите им недекларирано! и уронила без задръжка авторитета им в очите на пациента. Интересувам се информирана ли е за тази легална ? декларирана? дейност НЗОК и какво мисли по въпроса Български лекарски съюз.

Стана дума и за кортикоидите, с които Премиерът Boyko Borissov е бил натъпкан до степен да развие фациес луната (окръглено като луна лице). Дали колежката си е дала труда да провери точните дози на кортикоида по директиви на МЗ (ако такъв орган изобщо съществува за нея и не е някаква шашмалогия, търсеща как да интоксикира и умори населението с ваксина, за разлика от нея самата).

На всеки редови лекар е известно, че кортикостероидите са МОЩНИ противовъзпалителни средства, които не предизвикват оток, дори обратно, освен в случаите, в които човек не се тъпче със сол и захар, като ги приема.

Фациес луната е израз на хроничен хиперкортицизъм, при който има висока продукция на хормон хронично, тоест дълговременно. Фациес луната не е ОТОК, доктор Първанова, а е тип ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, но Вие си говирите открай време на зула, по спомени, непроверено и откъслечно каквото Ви хрумне, със самочувствието на всезнаеща.

Думата „колегиалност“ и лекарска етика очевидно значат за Вас толкова, колкото и „лечение по правила“ или препрочитане на учебник.

Вие сте още толкова и опасна за обществото, защото проповядвате днес и отново, за Н-ти път дебелокожо, упорито и безсрамно на хората да не си пият лекарствата и да не изпълняват предписанията на колегите Ви с опит.

И ако действително държите да придобиете такъв, съветвам Ви, мястото не е в телевизиите, а в болниците. Идете в Пирогов, с Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар.   


Коментари (8)

Първанова , Чобанов и русенският лаборант поемат щафетата от Мангъров. Лекари, предали и продали професията си. Единици са, но ги има.
04.12.2020 16:02 / Отговор
Тартаковер Тази лекарка от Франция, трябваше преди да изсипе съдържанието между ушите си, да беше прочела внимателно коментарите от 25-и септември. Пак тук в написания от нея пасквил " Българска лекарка от Франция: Поразена съм от наглостта на персони като Мангъров и Първанова ".
А първият коментиращ нека научи името на професора. Ако пък прочете още, че е проф. д-р ръководител на Лаборатория по експериментална медицина и един от изтъкнатите ни учени в областта на вирусологията, може нещо да му прищрака в мозъка и да замълчи. Макар че това за читателите тук, смятам за химера.
04.12.2020 16:47 / Отговор
бързият защитник на колегите си по дезинформиране на обществото и дестабилизиране на държавата. Лекар, рискуващ живота и здравето на населението - колкото по-висока е титлата му толкова е по-голям греха му. Изтребихте собствения си електорат бе, тъпанари, те ви вярват най-силно и мерки не спазват и ваксини няма да си сложат.
04.12.2020 17:06
Добро утро! Чорбанов говори против западните ваксини, щото са му конкурентни на неговата бъдеща ваксина.
Всичко е за пари!
04.12.2020 17:44
Онаниращ шахматист Хвърляш се на амбразурата,независимо,кой е под ударите на нормалните хора,стига да е против,но против въобще,а не като разумност или професионализъм!Затова те псувам всеки път,като се изхождаш словесно!
04.12.2020 19:26
Руски шахматист онанист Не съм, го чул ,какво е мнението му за руската!
04.12.2020 19:28
Татарли-ковер, изучи ли името на Киро Бизона, който ще те калиброва изотзад? Защо е Киро, и защо е Бизона? Ако още не знаеш, ще узнаеш, когато му дойде времето.
04.12.2020 20:35
кесо Тая Агония Цървуланова очевидно се е родила малко късно. Такива като нея "большие учоны" таварищ Сталин произвеждал направо за академици като олигофрените Лисенко и Мичурин. Не ценят сега такива като нея и доцент Мангасаров дето с едно чайче и аспиринче сигур рака шъ излекуват.
04.12.2020 21:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още