Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ЛГБТИ икона въстана срещу Томислав Дончев и ВМРО

Мрежата

ЛГБТИ икона въстана срещу Томислав Дончев и ВМРО

Снимка:

Публикация от профила във Фейсбук на Иван Стоянов – по-известен като Анджелика Съмър

Томислав Дончев при Цветанка Ризова в Лице в лице:

„Не считам, че българската държава по някакъв начин е ощетила правата на хората с алтернативна сексуалност - гейове и лесбийки, те не са дискриминирани. Имат право да вземат държавна служба, имат право да участват в политическия живот, не са обект на дискриминация от страна на държавата, дори и от медиите“.

Какво ще каже господин Дончев за това че години наред PR стратегията на тяхната фашизоидна патерица в управлението - ВМРО използва именно антиЛГБТИ реторика, за да мобилизира електората?

Какво ще каже господин Дончев за това че стотици ЛГБТИ млади хора биват нападани, обиждани и бити по българските улици?

Какво ще каже господин Дончев за нападението над ЛГБТИ тийнейджъри тази есен в Пловдив?

Какво ще каже господин Дончев за това че Йорданка Фандъкова позволи и тази година провеждането на Луковмарш?

Какво ще каже господин Дончев за това че в нито една политическа партия в България в момента няма нито един открит ЛГБТИ политик? И всички ги знаем кои са те поименно, но те пръста не са си мръднали за ЛГБТИ общността, към която и те принадлежат?

Какво ще каже господин Дончев за това че редовно ЛГБТИ хора, когато отиват на интервю за работа срещат дискриминация и често не биват наети на работа заради сексуалността си или идентичността си?

А тези, които биват наети живеят „скрито“ и не казват на колегите си за себе си?

Какво ще каже господин Дончев за това че в абсолютно всички български медии страданията и проблемите на ЛГБТИ хората се репрезентират тенденциозно и сензационно с отрицателен знак?

Какво ще каже господин Дончев за възможността след играта на пинг-понг между ВКС и КС хиляди български транс граждани в България да не могат да сменят името си по документи?

Какво ще каже господин Дончев за факта, че в българското законодателство продължават да не фигурират квалифицирани състави за престъпления извършени по хомофобски и трансфобски подбуди?

Какво ще каже господин Дончев за случая с бебе Сара?

Какво ще каже господин Дончев за това че убийството на Михаил Стоянов в Борисовата градина беше провлачено години наред? И крайният резултат беше, че присъдите на убийците на Михаил бяха намалени и те бяха пуснати да бродят на свобода?

Какво ще каже господин Дончев, че точно защото българската държава „не дискриминира“ ЛГБТИ хората, аз, заедно със стотици други, емигрирах преди три години?

Разбира се, нищо няма да каже.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема