Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любен Дилов: Не се ужасявайте, няма да стана министър. Но ето идеята ми за този пост

Мрежата

Любен Дилов: Не се ужасявайте, няма да стана министър. Но ето идеята ми за този пост

Снимка:

Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов, Фейсбук

Към туристическия бранш...

Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужасени, а и други - направо комични - реакции на възможността да стана министър на туризма, бързам да ви кажа няколко думи. Вероятността за това клони към нула, както вече сте разбрали. Но за кратките ни предизборни срещи, ограничени допълнително от анти-Covid мерките, може би не стана ясно най-главното: моята идея за това с какво трябва се занимава един министър на туризма. Ако търсите министър, който да ви управлява, то определено аз не съм вашия човек!

Скеторът и гилдиите трябва максимално да се самоуправляват, а министърът да се занимава единствено с координация на рекламата в страната и на външните пазари. И най-главното - да бъде посредник между гилдиите в сектора, парламента и останалите, важни за туризма министерства. МРРБ, Културното, Транспортното, Външното и - най-вече - Финансовото министерства.

Министърът не трябва да "управлява" сектора, а да се "бие" всеки ден за пари с правителството, за законови промени с депутатите и за нови пазари с рекламата. Да насърчава и търси възможности за секторна реклама най-вече в чужбина. Да се опитва да разширява пазари. Нищо друго. Дори плочки на корема не трябва да има, както е видно от снимката. Бъдете здрави и внимавайте кой какво ви обещава!

 

Публикувахте от Luben Dilov-junior в Сряда, 21 април 2021 г.  

Коментари (6)

Фончо Борисов Вчерашният театър показва, че БКП статуквото ГЕРБ-БСП-ДПС си стои непокътнато.
22.04.2021 09:33 / Отговор
ФОНЧО БАБИКЯНОВ.. .
ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ, БАЛКАНИТЕ, ЕС И НАТО..... ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ НА ПРЕДАТЕЛЯ РУМЕН РАДЕВ., ПРЕДВИД ВОЙНАТА МЕЖДУ УКРАЙНА И РУСИЯ....
В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТАЗИ ЦЕЛ ПЪРВОСТЕПЕННИ СЪУЧАСТНИЦИ СА-БАБИКЯН, КАПОН, БОЙКИКЕВ....... И СТОТИЦИТЕ ХИБРИДНИ ТРОЛОВЕ (КАТО ФОНЧО НА МУНЧО, ТАРТАКОВЕР....... И. Т. Н. ...)
22.04.2021 10:24
Йо-Хо-Хо! Фончо, така е казал народът. Да не бяхте се напинали толкова за власт чрез брутални действия!
22.04.2021 10:29
Геш Идва ДС задкулисието, Фончо!
22.04.2021 11:52
Един ром - каптан Банго Чалгар Каквото каже Банго Чалгар на сбора другата седмица - това ще бъде! Айде мецни нещо, бе маркуч учиндолски! Донеси банани за Тошко Аф. и намордник за омбудсМая, че много врещят и то пленарно.
22.04.2021 14:08
Иван ИТН отказват да говорят?
Дай Боже да замълчат завинаги!
Амин!
23.04.2021 11:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още