Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любомир Крилчев: Аз не виждам пълен локдаун в новите мерки

Мрежата

Любомир Крилчев: Аз не виждам пълен локдаун в новите мерки

Снимка:

От профила във Фейсбук на Любомир Крилчев от УНИЦЕФ - България

Защо такава възбуда за новите мерки? Аз не виждам в тях пълен локдаун!

Ограниченията се отнасят за училища и градини и мерките ще засегнат основно културата и частично бизнеса - основно търговци, ресторантьори, туристически и уелнес услуги, т.нар. дребен бизнес. Но не съвсем - голяма част от тези търговци могат да продават стоките и услугите си онлайн.

Не се затварят големи и дребни производства, строителство, не се спира транспорта, не се забранява интернет пазаруването на храни, дрехи, техника, мебели, ...

Ясно е, че много хора ще пострадат икономически, защото ще останат без работа и доходи - могат да се компенсират частично с публичен ресурс.

Можеше да се подходи по-гъвкаво с училищата и градините, за да не оставят всички деца вкъщи и особено по-малките, които се нуждаят от активни грижи на работещите родители.                                          

В тези времена всеки носи определен риск - за едни рискът е животът и здравето, за друг бизнеса и работата, за правителството - рискът да не се справят с управлението на кризата и с баланса, като търпят провали в образование, здравеопазване и икономика.                                                                                                      


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още