Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любомир Талев: Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора по върховете на властта

Мрежата

Любомир Талев: Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора по върховете на властта

Любомир Талев: Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора по върховете на властта - Tribune.bg
Снимка:

Любомир Талев, юрист

Покрай вчерашното приемане на първо четене на бюджета на дефицита и дълга, една друга важна новина остана леко встрани от фокуса на общественото внимание - икономическият министър Корнелия Нинова отстрани целия борд на Държавната консолидационна компания (ДКК), без да го освобождава от отговорност.

Сред жертвите се оказа и изпълнителният директор Ваня Караганева - кадър на Румен Радев и началник на кабинета на служебния министър на правосъдието от 2017 г. (и служебен заместник-министър на правосъдието през 2021 г.) Мария Павлова.

В последно време г-жа Караганева се прочу освен с това, че според собствените ѝ публикации в социалните мрежи предпочита в събота вечер да се решава в точки и да не спи, и с това, че бившите ѝ колеги в  борда на ДКК я обвиняват в редица нарушения - самоволна промяна в обслужващата банка на компанията, сключване на дублиращи се договори за правни услуги, отказ от обслужване на задължения към доставчици на битови услуги, НОИ и НАП, предоставяне на ексклузивитет за реализиране на продукцията на ВМЗ Сопот на египетския пазар на дружество, свързано с лице от списъка "Магнитски" и т.н.

Тогава тези обвинения бяха отхвърлени от управляващите като интриги на окопали се във властта гербаджии. Означава ли вчерашното действие на министър Нинова, че редовното правителство приема гербаджийските обвинения срещу г-жа Караганева? Румене, защо управляващите не спират да чегъртат твоите хора по върховете на властта - първо Николай Павлов, а сега и това?!?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети