Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Логото на „Няма такава държава“ нарушава закона

Мрежата

Логото на „Няма такава държава“ нарушава закона

Логото на Няма такава държава нарушава закона - Tribune.bg
Снимка:

Има основание съдът да не регистрира партията на Слави, смята проф. Огнян Герджиков

Оказва се, че логото на партията на Слави Трифонов е в нарушение на закона. Знакът на „Няма такава държава“, представен при криминалното учредяване, изобразява контурите на синя длан, върху която е експониран българският национален трибагреник, пише ПИК. Това е в нарушение на член 5 от Закона за политически партии, който гласи:

Чл. 5. (1) Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения;

Очевидно Трифонов не благоволява да ползва юридически екип за партията си или ако ползва, юристите му са без елементарни правни познания за законодателството, коментират експерти.

По тяхно мнение съдът няма как да регистрира партия с подобен символ. Спорно е и дали ще мине самото наименование на „Няма такава държава“.

 „Има основание съдът да не я регистрира. По закон партия няма право да уврежда доброто име на държавата, а в случая това се забелязва още в названието ѝ...“, коментира проф. Огнян Герджиков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати