Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Лупа“: Защо „мутрата“ Кабаиванска не харесва Радев?

Мрежата

„Лупа“: Защо „мутрата“ Кабаиванска не харесва Радев?

Снимка:

Голямото сопрано е жертва на цивилизациония шок след 60 години живот в Италия

Източник: Lupa.bg

Хубаво, разбрахме. Райна Кабаиванска не харесва анархо-болшевишките изцепки на (п)резидента Румен Радев. Нормално е една оперна певица да е цивилизационно отдалечена от провинциален фуражкаджия, пък бил той и любимец на популярния вот.

Неприятното е, че думите на примата от „Ла Скала“ останаха недоразбрани и затънаха в тролската екзалтация и първосигнална реакция на интернет бабаитите, които набързо я заклеймиха като „певица на мутрите“. Да наречеш „мутра“ Райна Кабаиванска е наистина връх на безумието!

А фактите са простички – Кабаиванска живее в Италия от 1958 г. - доста преди Румен да е бил замислен от бай Гошо Радев в Славяново. Колкото и да е била заета с гастролите си в „Метрополитан опера“ и „Болшой театър“, политическата перспектива на великото сопрано е оформена от спецификата на италианската обществена система. Която, колкото и да напомня на нашата с постоянната смяна на карикатурни автократи с мафиотско-олигархични кръгове, толкова и се различава.

Сигурен съм, че едва ли повече от един на 10 души у нас знаят името на настоящия президент на Втората република. Казва се Серджо Матарела – сицилиански юрист и бивш конституционен съдия, който от 50 години доминира обществената сцена със своята партия Християнска демокрация и е бил министър повече пъти, отколкото Румен Радев е водил Десислава на командировка с консумация, докато му е била любовница.

Въпросът обаче не е в биографиите, а в реакциите по време на криза. Матарела е държавен глава от 2015 г., но през това време беше основна фигура в толкова политически турбуленции, че да му стигнат за 10 мандата. Първо беше кризата с конституционния референдум от 2016-а, която доведе до оставката на премиера Матео Ренци.

Две години по-късно след изтощителни едномесечни преговори президентът успя да развърже мъртвата хватка между силите от център-дясно и „Движение 5 звезди“, за да осигури на Италия действащо правителство. През 2019-а година последва войната между Джузепе Конте и заместника му Матео Салвини. Месеци по-късно удари кошмарът Ковид-19, убил 36 000 жители на Ботуша.

Във всички тези моменти Матарела беше олицетворение на мъдростта и компромиса, на политическата зрялост и желязна воля пред лицето на външните и вътрешни заплахи за италианското общество. И всичко това от един 80-годишен вдовец, който можеше спокойно да си пие грапа във вилата край Палермо, вместо да спи по 3 часа на денонощие в опитите си да помирява агресивни националисти и платени от Кремъл евроскептици.

На този фон как на Райна Кабаиванска да не ѝ прилошее от нашия площаден кресльо Румен, който колкото по-бавно вади изреченията, толкова повече евтината партизанщина потича изпод фуражката му? Да не я съдим твърде строго, великата певица не е пазител на статуквото. Тя е просто жертва на цивилизационен шок.  


Коментари (14)

кесо Отличен комента на Lupd.bg.
08.09.2020 14:11 / Отговор
Евгения. Да, за разлика от останалите статии и коментари в лупата. Само този автор симпатяга - Евгени Чертовенски - си позволява да схрусква пРезидента и сие.
08.09.2020 20:15
Гражданин Поредната статия, в която се описаха скромните постижения на горделивият летец-да размахва юмруци по площадите и да участва в договорки като на Шивиков. За сметка на това само за един мандат ще сътвори рекорден брой конфликти, глупости и скандали с хора от екипа му. Но пък той е доволен от себе си и си вярва, че е голям държавник-ще има твърдо кацане на изборите, ако изобщо му позволят да се кандидатира пак заради войната му с прокуратурата.
09.09.2020 00:01 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!

НЕКА ДРУЖНО ДА ЗАПЕЕМ:

SON of a BITCH - KISS MY ASS

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA
.
09.09.2020 07:28
Седнала да ми пише за една мафиотска държава. А пък баба Райна е една велика певица, но в политиката е една кръгла нула. Не може да наблюдаваш живота, като пееш по световните сцени, и след това спиш по хотелите. Това си е изолация от действителността.
09.09.2020 13:45 / Отговор
До даскалицата от село Ако успееш да изживееш три(да 3)живота,ще разбереш,че дори не си се доближил до постигнатото от тази жена!Простотията,злобата и недоброто възпитание са за лична употреба!Не е задължително да ги натикваш в очите на хората!
09.09.2020 18:47
З От коментара ти личи, че я познаваш тази "мафиотска" държава отскоро. Вината не е твоя, просто си роден(-а) неотдавна. Пожелавам ти като станеш на възрастта на "баба Райна" да си успял да постигнеш поне 1/100 от нейните достижения. Животът не се живее смислено само с ходене някъде и павене на нещо, а и с акъл. Кабаиванска има по много и интелект и талант. И ако второто е дар от Бога придружен с много труд, то второто се постига основно с труд. Дерзай, мило анонимно момче/момиче и избягвай да съдиш по-възрастните - няма как да ги задминеш по отношение на жизнен опит и мъдрост.
09.09.2020 14:41 / Отговор
troll Не искаме Тиква на руска служба, не искаме Резидент на руска служба, не искаме турци на руска служба, не искаме патрЕоти на руска служба, не искаме баби певици, па макар и велики, да ни поучават. Искаме читави хора на служба на българския народ.
09.09.2020 20:42 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още