Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Lupa.bg: Бобоков на среща с Кирил Петков, финансира партията му?

Мрежата

Lupa.bg: Бобоков на среща с Кирил Петков, финансира партията му?

Снимка:

Създаването на политическия проект на "харвардските министри" в служебния кабинет Кирил Петков и Асен Василев не е само в сферата на вероятностите, а вече си има първи спонсор, и то какъв! Днес следственият бизнесмен Пламен Бобоков е бил на среща с българо-канадския финансист в подопечното му Министерство на икономиката, съобщава Lupa.bg.

Според информация от техен източник, Бобоков си общува интезивно с министрите Кирил Петов и Асен Василев в последния месец. Най-вероятно днешната среща, проведена демонстративно в кабинета на Петков, е била с цел да се бистрят финансовите параметри на бъдещата партия. Според запознати, създаването на новия проект ще бъде обявено на 22 септември, като в него ще влизат освен Кирил Петков и Асен Василев и други министри от служебното правителство - премиера Стефан Янев, вътрешния министър Бойко Рашков и дори правосъдния Янаки Стоилов, който обаче ще трябва да напусне БСП.

Днес следобед  пред министерството на икономиката е заснето и отличителното БМВ с дипломатически номера СС 7792 на Бобоков, където се проведе рандевуто с Кирил Петков. Както е известно, баровецът е почетен консул на Украйна.

Източници от кулоарите на властта твърдят, че Бобоков е изпратен при Кирчо Канадеца, както стана известен младият министър, лично от президента Румен Радев, с когото олигархът не крие топлите си връзки. Няма никакво съмнение, че държания глава е идеен баща на проекта. Единствената неизвестна остава дали партията на новия "народен любимец" ще успее да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Най-вероятно, за да бъде това възможно, ще се използва регистрацията на вече съществувата партия. Според в. "24 часа" това е партия МИР.

Дори в момента прокуратурата нищи отношенията на Пламен Бобоков със съветника на президента Пламен Узунов, гръмнали миналото лято. От чатовете, които обвинението публикува, става ясно, че Пламен Бобоков е имал двойно подсигуряване от Пламен Узунов в Президентството и свой човек в Министерство на външните работи. Те показват, че в периода 2018-2020 г. на Бобоков е предоставяна информация от потребители MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl.Uzunov. Тя вероятно им е станала известна в качеството им, съответно, на съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на зам.-министър-председателя и министър на външните работи и на секретар по правните въпроси и антикорупция на президента.

Според обвинението Пламен Узунов е бил свръзката на бизнесмена Бобоков с президента Румен Радев. Предполага се, че на 7 януари 2019-а година Бобоков е разговарял с Румен Радев по телефона по казуса с либийския танкер „Бадр“. Това се е случило преди среща на държавния глава с пратеник на либийското правителство.    

Днес в 15,45 ч. лимузината на Пламен Бобоков е паркирана пред Министерството на икономикатаДнес в 15,45 ч. лимузината на Пламен Бобоков е паркирана пред Министерството на икономиката


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още