Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Lupa.bg: Христо Иванов предлагал на Слави Трифонов Тафров за външен министър

Мрежата

Lupa.bg: Христо Иванов предлагал на Слави Трифонов Тафров за външен министър

Снимка:

Съвсем конкретни предложения за постове, а не "въпрос на принципи и политики" били в основата на разлома между "Има такъв народ" и "Демократична България". Въпреки декларациите пред камери и микрофони, че ДБ не настоява за министерски кресла, Христо Иванов-Бойкикев всъщност искал точно това.

Участници в преговорния процес са разкрили, че  Христо Иванов се опитал да издейства външен министър в кабинета на ИТН Стефан Тафров, съобщава Lupa.bg. Колегите му от младата парламентарна група на ИТН обаче били твърдо против това предложение.

Стефан Тафров е бивш посланик на България в Италия, във Великобритания, във Франция, както и зам.-министър на външните работи. През 2019 г. беше кандидат за евродепутат, а към настоящия момент е депутат от ДБ в 46-ия парламент, като е сочен за един от най-приближените на Джордж Сорос.

"Христо Иванов може да говори каквото си иска пред медиите, но истината е, че се бореше да наложи този човек за външен министър. Според медията, има немалка вероятност "Демократична България" в крайна сметка да подкрепи кабинета на ИТН.

"Няма къде да ходят, защото от нови избори ще загубят всички, освен ГЕРБ", обясниха народни представители. Филип Станев от ИТН също даде знак в тази посока. "Задължително и до последно ще търсим подкрепата на Мая Манолова и ДБ - това е важно за нас, важно за хората", подчерта той днес сутринта.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още