Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Lupa.bg: Корнелия Нинова забранява събора на Бузлуджа

Мрежата

Lupa.bg: Корнелия Нинова забранява събора на Бузлуджа

Снимка:

БСП пести половин милион лева от пикника на Историческата поляна

Председателката на БСП Корнелия Нинова ще забрани събора под Чинията на Бузлуджа тази година, съобщава Lupa.bg. В момента се готвело писмо в централата на "Позитано" 20, което да бъде разпространено до дни, в което тя обяснява, че рискът от събирането на много хора на Историческата поляна е неоснователен и че за да запази живота и здравето на електората си, Нинова няма да позволи масова организация на известния червен пикник с много музика.

Източници на Lupa.bg обаче разкриха, че не епидемията от коронавируса стои зад аргументите на Нинова за отмяна на събора, защото пространството под паметника позволява спазването на отлична социална дистанция и без риск за участниците.

Истината се криела в разходите за него, които всяка година, в зависимост от поканените изпълнители, варират между 300 и 500 хиляди лева. Касата на Столетницата е на червено от години и въпреки увеличената партийна субсидия тя няма как да се напълни заради огромни текущи разходи и обслужване на кредити. Затова и навръх и около 1 май Нинова съкрати още хора от апаратния състав на БСП, които по-късно заявиха готовност да работят и без пари.

Говори се, че в писмото до членовете и симпатизантите на левицата Нинова щяла да се оправдае за проваления събор в планината и с изискванията за ползване на транспорт до там, а нито една от общопартийните организации не можела към този момент да си позволи наемането на 2 автобуса, вместо един, за да се гарантира дистанцията между хората.  


Коментари (1)

Бай Гроздан Събиране на Бузлуджа все пак ще има, споделиха неназовани източници от Позитано 20, но ще е в по-тесен кръг и понеже няма пари за кебапчета, ще врътнат стрина Курна на чеверме! Ура!
17.05.2020 18:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още