Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Lupa.bg: Радев снел доверие и от... екипа си

Мрежата

Lupa.bg: Радев снел доверие и от... екипа си

Снимка:

Никой не знаел за изявлението на президента, той слушал само жена си

Същинската новина след знаковото изявление на Румен Радев във вторник не е, че президентът сваля доверие от правителството. Така или иначе такова никога не е имало. Новината е, че държавният глава вече няма доверие на екипа си, научи Lupa.bg.

Нито един от съветниците на Радев на „Дондуков” 2 не бил запознат със съдържанието на изявлението му, разказаха наши хора от близкото обкръжение на президента.

„Той очевидно вече не вярва на никого и действа само на своя глава. И на тази на жена си”, коментираха междувременно депутати в парламента.

Именно заради дефицита на доверие и липсата на достатъчно адекватни съветници Румен Радев започнал да кани на срещи в президентството различни народни представители и други общественици. Така се надявал да получи по-ясна картина за политическата обстановка в страната.

След знаковата реч на президента преди два дни повечето анализатори бяха убедени, че тя е част от някаква координирана акция. Поне с лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Оказва се обаче, че това е далече от истината, защото самата Нинова била като ударена от гръм след новината за изявлението на президента. Лидерката на БСП дори се замислила дали да не отмени визитата си в Брюксел, за да направи подкрепящо обръщение в Народното събрание.

Но в крайна сметка размислила, защото срещите в белгийската столица били твърде важни и отдавна планирани. Затова предпочела да коментира казаното от Радев пред журналисти на самото летище.

„Подобни неща не се правят по този начин, трябваше ние в БСП да сме наясно какво планира президентът, да координираме действията си, да вдигнем хората из страната... А сега – изгърмя един силен куршум напразно”, коментираха в ступор видни социалисти.

Немалко са и депутатите в парламента, които са убедени, че във всичките си действия Румен Радев се ръководи от съветите на жена си. И точно в това се изразявала най-грубата му политическа грешка.  

 

 


Коментари (1)

От екипа на Президента Вие сте зомби рани смешни и! От онези 80%.Това не е Борисов
08.02.2020 14:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още