Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Lupa.bg: Телевизията на БСП в кома

Мрежата

Lupa.bg: Телевизията на БСП в кома

Снимка:

Тези дни е започнало масово съкращаване на хора

Телевизията на БСП тотално рухна и е изправена пред реалната опасност на спре. Lupa.bg научи, че тези дни е започнало масово съкращаване на хора и на „Индустриална” 11, където се помещава медията, са останали буквално двайсетина души.

Причината за драстичните действия е липсата на пари. Служителите в БСТВ се оплакват, че преди Коледа са ги оставили без заплати и нямало с какво да посрещнат празниците. Според слуховете точно преди Нова година ръководството също било сменено тихомълком и към момента медията вървяла на автопилот.

Тези, които са останали, са силно притеснени, че могат да изгубят работата си и по друга причина – с толкова малко хора телевизията няма как да изпълнява програмата, за която е лицензирана. Ако това се случи, СЕМ съвсем спокойно може да отнеме лиценза на БСТВ.

„От амбициозната тв програма през първите няколко месеца няма и следа”, признават даже редови членове на „Позитано” 20. За тази програма обаче били нужди около стотина души, а в момента имало пет пъти по-малко. „Втората по големина партия се излага с програма, по-лоша и от тази на Слави Трифоновата телевизия”, разочаровани са съпартийци на Корнелия Нинова.

На освободените служители им давали надежда, че след няколко месеца, когато партията се стабилизира финансово, могат да ги върнат на работа. Преди това обаче телевизията трябвало да изчисти дълговете си, а те били в размер на стотици хиляди левове към външни контрагенти.  

 


Коментари (3)

Киро Това се нарича клинична смърт и най-хуманната мярка би била евтаназията! Добрият хазяин В, Василев,ще напише реквиема!
10.01.2020 18:07 / Отговор
цв.цв. и цеч.цач. Не са им превели субсидията от 8лева и затова
11.01.2020 13:02 / Отговор
НМ За това аз си гледам АЛФА! Пичовете грам не си пестят езиците и пускат много остра публицистика!
13.01.2020 12:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още