Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Магдалена Ташева: Няколко известия за милионите, които се наливат в личните сметки на плагиата Христо Иванов

Мрежата

Магдалена Ташева: Няколко известия за милионите, които се наливат в личните сметки на плагиата Христо Иванов

Снимка:

Журналистът Магдалена Ташева, Фейсбук

Публикувам няколко известия за милионите долари, които американски и други западни служби наливат в личните сметки на плагиата Христо Иванов през частната му фондацийка „Български институт за правни инициативи“ (БИПИ). Показани са само някои от ежегодните преводи на „Америка за България‘ и „Отворено общество“. За „даренията“ на Маджо и други донори като Норвежкото кралство, ще говорим друг път. Коалицията „Демократична България“ включва Иванкостовата ДСБ и „Дай, България“. Е. има и още едно нещо – никому неизвестно зеленикаво движение. Недоумявам как е възможно разумни хора с поне капка родолюбиво чувство могат да гласуват за една шепа агенти на американските служби, издържани с милиони долари, за да рушат държавността в България. След като преди това разрушиха икономиката и културата й. Да гласуваш за Христо Иванов, генерал Гном, Стефан Тафров, кака Цона и останалите в тези листи, си е тежко предателство. Гласуват за Костов и неговата остатъчна шайка.

Само като перверзия мога да определя твърденията, че костовата коалиция, ръководена днес от Гнома и Христо Иванов, била противник на Борисов и Герб. Припомням как Христо Иванов носеше огромни букети, прегръщаше и целуваше борисовата министърка Екатерина Захариева през януари 2017 г., когато разбра, че кабинетът „Борисов“-2 ще му отпусне още 5 милиона лв. – от държавния бюджет плюс няколко милиона от европрограмата „Добро управление“.

През 2015 г. той си подаде оставката като правосъден министър не защото реформата в конституцията не била проведена както той искал. Христо Иванов си подаде оставката, защото като министър трябваше да живее с 2500 лв. на месец – едно нищо в сравнение с милионите, които въртеше като шеф на НПО-то си. На поста го замести Е. Захариева, която побърза да му напълни гушата с още няколко милион.

По открити източници сметката е следната: за 3-4 години фондацията и НПО-то му са разпределили над 11 милиона лв:

Април 2015 – 5 милиона лв от „Отворено общество“

Юли 2016 г. – 1.2 милиона лв. от „Америка за България“

Януари 2017 г. – 5 милиона лв. от европейска програма, осигурени от тогавашната министърка на правосъдието Екатерина Захариева. 

Публикувам няколко известия за милионите долари, които американски и други западни служби наливат в личните сметки на...

Публикувахте от Магдалена Ташева в Сряда, 3 март 2021 г.  

Коментари (18)

Ташев Ташева ти от бат Бойковите прости п...ки ли си
04.03.2021 19:22 / Отговор
до Ташев: Абе, червен тюфлек Абе червен тюфлек, ей заради такива като тебе и оня шибан тракторист-шахматист ТараторчоКовера с косматата си траверсата дома, в този уебсайт ни махнаха "Коментарите", бе. Ама така по-добре, да знайш гнусно тюфлече мазно, щото сега ще идвате тука с Тараторчо и оня мда-чков да четете тука едно-друго, ама можете вечи да коментирате на 20 новини - една, нали така червен, болшевишки ... – е, ти си знайш.
05.03.2021 05:25
Ташев Това са единствените политици, които имаха смелоста и волята да разровят "лайната"в тази ограбенана държава и то с реални дейдтвия, а не само с приказки.
04.03.2021 19:26 / Отговор
ИСТИНАТА Ташев, в коментарът ви няма нищо вярно. Трябва да познавте от близо Хр. Бойкикев и след това да коментирате. Л....та изцяло са в Бпйкикевата градина. Защо не смее да покаже собствените си л..на? До Доган стигна, но не посмя да отиде до Прокопиев, защо ли? Как да отиде, когато му пълни сметките?
05.03.2021 19:51
Е какво от това тя цитира факти- така започваше коментара ми и към 19.00ч беше заличен заявявам ,че беше съвсем коректен но явно неудобен имаше още един коментар заменени от тези на Ташев, как се получават тези маниполации отговора трябва да даде екипа на Tribun,явно Боѝкиккиев има големи възвожности освен да смучат пари,това вече е плашещо да се променят вече регистрирани коментаррии явно саѝта не е сигурен.
04.03.2021 21:43 / Отговор
Леле Не ви ли е гад с тази уста да ядете?
То бива човек да няма срам от публиката и Бог, но такава гнус е невъобразима. На втория ред щях да повърна. Жал ми е вас. Човешката низост се оказва като глупостта - безкрайна...
04.03.2021 21:45 / Отговор
Охоу той_е_кумбината_на_ликвидатора_на_държавата_,уж_че_преватезира_то_беше_разграбватизира_и_ликвидира_държавните_фирми_и_икономика_той_е_същи1_катонего_ликвидатор_лъжлив_много_глутницата_от_сброщницата_която_ръководи_е_устатаците_на_дсб_на_и.костов.
05.03.2021 00:35 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още