Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Максим Добрев: Едно време протестиращите дрънкаха с празни тигани и тенджери. Сега вече имат фирми и искат власт

Мрежата

Максим Добрев: Едно време протестиращите дрънкаха с празни тигани и тенджери. Сега вече имат фирми и искат власт

Снимка:

Максим Добрев, Фейсбук

„Тъжна картинка на днешния протест в Стара Загора. Добре облечени, нахранени, че и охранени млади хора. Защо протестирате? - ги питат. Не знаят. Не могат да артикулират смислен аргумент. Само повтарят като зомбирани „Оставка!“, викат "У-у-у!", надуват свирки и бият барабан.

Един съобрази: „Защото 10 години вече са на власт“. Друг младеж допълни: „ЗА МАЛКО ПРОМЯНА - МОЖЕ ПО-ЛОШО ДА СТАНЕ, НО ДА ИМА РАЗНООБРАЗИЕ!“. Трети бе убийствено откровен: „НЕ ЗНАМ ЗАЩО СМЕ ТУК. СЕГА ЩЕ ВИДЯ. ЗАРАДИ БОЙКО“. Най-точна беше жена, която се оплака, че не може да живее с 200 лева пенсия, докато в същото време други дами се разхождат с чанти на стойността на годишния й бюджет.

Младите старозагорци още не са научили, че с викане на „Оставка“, „Мафия!“ и разходки по улиците нищо не става. Хубав живот се гради по друг начин - с работа. Тия скандирания и вълнения се случват периодично през няколко години. Нагледали сме им се от края на социализма досега.

Едно време протестиращите дрънкаха с празни тигани и тенджери по главната. Сега поне не са гладни. Сега вече имат фирми и искат власт.“  

 

 

 


Коментари (2)

кесо "Веселяци", кво да правиш. Само дето като докарат Румбата, Корни, Майчето, Черепа, Мустака на власт тогава протестите престават да бъдат купон, а се превръщат в борба за оцеляване.
15.07.2020 13:12 / Отговор
Съгласен Волът, когато рие, пръстта пада по гърба му !
15.07.2020 16:35

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още