Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мандатът при БСП? Да чуем оправданието на ДБ защо ги подкрепят, но не са коалиция

Мрежата

Мандатът при БСП? Да чуем оправданието на ДБ защо ги подкрепят, но не са коалиция

Мандатът при БСП? Да чуем оправданието на ДБ защо ги подкрепят, но не са коалиция - Tribune.bg
Снимка:

Радев връчва мандата на БСП в понеделник

Първан Симеонов

Просто съм на компютъра в офиса (пиша един доклад) и загледах коментарите на следящи политиката хора. Иначе рядко пиша тук за текуща политика, но се замислих. Мисля, че мандат на БСП прилича именно на опит за правителство, а не за обратното. Защото в последната една седмица ДБ неусетно започнаха сериозно да ръмжат срещу ПП (сутринта обсъждахме това в „Дарик“) и това би създало напрежение.

За отбелязване тук е, че май за пръв път в раздаването на мандати (за разлика от миналата година) Румен Радев показва активна, а не неутрална, линия. Неутралното би било просто да го даде на партията с трети резултат и да се отива на избори. Просто бърз анализ.

Борислав Цеков

Муахахахаха-ха-ха-хааааака.

Да видим сега ДБ, които уж не бяха досега в коалиция с БСП (лъжа отвсякъде, естествено!), как ще влязат в правителство с мандата на БСП.

***

Да подпомогна с една опорка ДБ, които досега твърдяха, че не са в коалиция с БСП в правителството, защото видите ли имали двустранно споразумение само с ПП, но не и с БСП. „Ние участваме“ - следва да кажат от ДБ – „в това правителство, но не сме в коалиция с БСП, защото мандатът всъщност не е на БСП - те само технически го взимат, съвсем формално и за малко го взимат. Но мандатът по своята същност е на президента“.

Тук може да се включи и някой ДБ-ейски конституционен експерт, като Смилов или Славов, с ново и още по-иновативно твърдение - че доказателство за това, че според ДБ мандатът е президентски, а не на БСП, е систематичното място на процедурата по чл. 99 от Конституцията - в главата, която урежда държавния глава. И цялата соросоидна общност мъдро ще кима с глава. А Калин Янакиев и Ивайло Дичев ще напишат задълбочени есета за ономастиката на мандата и неговата когнитивна релация с президентската институция, като сакрално изражение на държавотворния топос.

Шегата настрана - любопитен съм какво лицемерие ще пръкнат този път.

Николай Николов

С нетърпение очаквам да видя как „Демократична България“ ще направят „исторически компромис“ и ще подкрепят мандат на БСП.

Асен Генов

БСП официално са мандатоносител. Вече няма мърдане. Демократична България ще трябва да дадат ясен отговор коалират ли се с БСП. Аз само ще припомня чешката фраза: S komunisty se nemluví…

Олга Рачева

В поредния трагико-комичен епизод от нашия общ сън, много се чудя как може това да е реално.

Както в „Магьосника от Оз“, торнадо вдига къщичката на малката Дороти, която, въпреки страха, ляга и заспива дълбоко, оставяйки се вятъра да я отнесе към неизвестното.

Деян Недялков

Мандалото падна!

Мандатя утюа у БСП! Чиститу и на Хр. Иванов, да иляди!

Маргарит Мицев

Мандат на БСП - избори с голяма сигурност!

Веселин Стойнев

Не човек, а желязо! За трети път третият мандат - на БСП! Румен Радев влиза в книгата на Гинес за неумора на метала.


Етикети ДБ, БСП, мандат
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати