Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Манолова: Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП са способни на такъв закон за наказателните списъци

Мрежата

Манолова: Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП са способни на такъв закон за наказателните списъци

Манолова: Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП са способни на такъв закон за наказателните списъци - Tribune.bg
Снимка:

„Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента”. Това написа на страницата си във Фейсбук Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ”, след като вчера излезе черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата.

„Как ще пишеш закон за частна ДАНС към МС, кротко наречена Консултативен съвет, за съставяне на наказателни списъци за  бизнеса, партийни опоненти и всеки неудобен?! Как ще „браниш” националната сигурност, като нарушаваш фундаментални принципи в правото?! Как ще изземваш собственост без съд?! Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, г-н Василев?! Вие идвахте в Комисията по ревизията да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, но не позволих да се пристъпва закона. Сега сте вицепримиер - накажете виновните и злоупотребявалите, но не като погазвате правото. Като юрист Ви призовавам - спрете да потъпквате Конституцията и уважавйте върховенството на правото! Защото след наказателните списъци какво следва - наказателни отряди? Частна армия? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт?”, пише в заключение Манолова. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати