Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Манолова: Отношението на властта към университетите е унизително и лицемерно

Мрежата

Манолова: Отношението на властта към университетите е унизително и лицемерно

Манолова: Отношението на властта към университетите е унизително и лицемерно - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Мая Маналова

20 млн. лв. за 38 ВУЗ-а и за наука може и да има, ама друг път! Това се случи днес в парламента. Една голяма нула е резултатът от парламента днес - за университетите 20 млн. лв. сега няма да има. Друг път, казаха им. С актуализацията, която обаче нито е известна, нито е внесена от Асен Василев.

ПП и БСП, уж големи застъпници за науката, просто не се появиха в зала и провалиха кворума. Десните, в чиито среди уж има университетски преподаватели, заговориха как ако това се приеме, щяло да падне в Конституционния съд. И затова - друг път щели да го гласуват. Но иначе те науката я подкрепяли. А ГЕРБ и ДПС опитваха да се съюзят с ИТН, докато министър Денков прави уж "реформи".

Обидно лицемерие и ритуални танци на гърба на 38 висши училища, в които учат българските деца и преподават български преподаватели.

Такова е отношението на властта към гражданите: Ще ви помогнем, ама друг път. Отношението на властта към нашите преподаватели и изследователи е унизително, а парламентарните им компетенции се свеждат до партиен ПР и грубо погазване на основни конституционни принципи. Господ да пази България от депутатите й! Пиша този пост в отговор на десетките преподаватели и учени, които от днес на обяд ми звънят. Този парламент сложи позорно петно върху себе си с днешните си маневри.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема