Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Марешки: Янев да се извини на медиците или да подава оставка

Мрежата

Марешки: Янев да се извини на медиците или да подава оставка

Снимка:

От фейсбук на Веселин Марешки:

Служебният премиер да се извини на медиците или веднага да подава оставка. Изказването му, че Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва, е цинично и обидно. Недопустимо е от уютните кабинети по високите етажи на властта да говориш менторски на героите в бяло, които спасиха хиляди човешки животи! Недопустимо е да ги призоваваш за саможертва, когато не си си мръднал пръста да им създадеш условия да опазят живота си! Българските медици доказаха, че са истинските герои в битката с пандемията и заслужават само уважение.

Подкрепям позицията на Български лекарски съюз, която препоръчва на Янев да не бърка армията с медицината и иска извинение за думите му. Те са още по-недопустими, след като идват на фона на стотици погубени животи на лекари. Безпрецедентното изказване на премиера на Радев е в момент, в който медици от цялата страна не получават от месеци обещаните пари за работа с Ковид.

Служебното правителство отново се прояви като безпомощно и некомпетентно. Показа, че не може да се справя с кризите, включително и със здравната – спря имунизационния процес, болниците вече са препълнени, без да сме в пика на четвъртата вълна, а медиците на първа линия не получават обещаното заплащане. Колкото повече стои на власт, толкова повече беди на здравния сектор ще причини!

ПРОДАЖНИЦИ! ПОЗОР! ОСТАВКА! ЗАТВОР!  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още