Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мария Габриел: С удоволствие открих международната спортна конференция „Добро управление в спорта“

Мрежата

Мария Габриел: С удоволствие открих международната спортна конференция „Добро управление в спорта“

Снимка:

Спортът е амбиция, емоция и вдъхновение от хората и за хората, заявява българският еврокомисар

От профила във Фейсбук на Мария Габриел - еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж

С удоволствие днес открих международната спортна конференция „Добро управление в спорта“ (Good Governance in Sport) в НСА „Васил Левски“, София/National Sports Academy „Vassil Levski“, Bulgaria. Благодаря от сърце на организаторите – Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/ – за поканата да бъда част от това вдъхновяващо събитие.

Спортът е амбиция, емоция и вдъхновение от хората и за хората. Ето защо е толкова важна темата на днешната конференция – доброто управление в спорта. Това е и целта на проекта Good Governance in Sport. Да анализира и събира добри практики, да насърчава високите стандарти в управлението на спортния сектор и принципите на демокрация, прозрачност и отчетност при вземането на решения. Сигурна съм, че анализът, който ще бъде извършен в рамките на проекта, ще представлява полезна насока за всички спортни организации в Европа, независимо от техния капацитет и обхват на дейностите им. Те ще бъдат полезни и за работата ни, свързана с европейския модел на спорта.

Доброто управление в спорта ще продължи да бъде и сред инициативите, подкрепяни от новата програма „Еразъм +“. В момента са отворени три покани за представяне на проектни предложения с краен срок 17-ти юни. Поканите са за партньорства за сътрудничество в областта на спорта, малки партньорства в областта на спорта и спортни събития с нестопанска цел.

На всички участници в проекта пожелавам да запазят мотивацията и да привлекат нови съмишленици. Защото днес повече от всякога имаме нужда от визията, мисията и ценностите на спорта: сътрудничество, постоянство, уважение, свободен дух.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още