Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мартин Димитров: И без да съм лекар, съм сигурен, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са много по-добри от „Спутник V“

Мрежата

Мартин Димитров: И без да съм лекар, съм сигурен, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са много по-добри от „Спутник V“

Снимка:

От профила във Фейсбук на Мартин Димитров – творчески директор на рекламна агенция

Признавам си, истински ме озадачи това интервю с тези „русофили по природа“, както господинът определи себе си и съпругата си.

Двамата са българи, но иначе са  лекари в Русия и вече са ваксинирани със „Спутник V“ - руското чудо в борбата с COVID-19. В рамките на 20-ина минути двамата обясняваха как отишли да се ваксинират, как в болницата ги посрещнали с бонбони, как нямали никакви странични ефекти и как преди ден ходили на кино. С оптимистичен тон в интервюто им имаше откровени намеци, че за разлика от „западните ваксини“, руската такава е в известен смисъл по-надеждна и както каза жената – „защото е по стара технология“. Нещо като Москвич, можеш да си го оправиш и сам - поне на мен така ми прозвуча. 

Цялото интервю внушаваше, че в Русия всичко е наред и там работата с вируса е под контрол. В един момент очаквах двамата да запеят песен, с която да поздравят Путин, или поне руския посланик в България.

Мисля, че нямаме никаква нужда от интервюта, които рискуват да вкарат абсолютно излишни колебания сред населението. Ние тук ще се ваксинираме с „Pfizer“, точка. И без да съм лекар, съм сигурен, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са много по-добри.

Най-малкото, защото в живота си съм виждал прекалено много „сделани в СССР“ неща. И това ми запазва правото да бъда адски скептичен.                          

                                                                                                                                      


Коментари (16)

Анастас #

БОЯРИШНИКА
И той е по стара изпитана технология - ко'ньйеее ...
Да им е сладко на руските тъпунгери, а на порусначения тъпунгерат - Бояришник на екс.

(с бъклица и дрян)
30.12.2020 14:25 / Отговор
Тартаковер Ами, да ! Онзи правителствен дърдорко проф. Тодор Кантарджиев призна, че руската ваксина съвсем не е лоша и в много отношения превъзхожда предлаганите у нас, този казва : " И без да съм лекар, съм сигурен, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са много по-добри."

Това е ! Както гласи шаблона: Коментарите са излишни !
30.12.2020 16:16 / Отговор
сигурен ли си Каза, че не е лоша. Представи доказателство че е казал, че превъзхожда предлаганите у нас. Половин лъжа лъжа ли е? Много ме забавлява също как троловете започнаха с уважение да цитират Кантарджиев за руската ваксина, след като няколко месеца същите оплюваха и подиграваха този изключителен специалист по всички други въпроси, свързани с вируса.
30.12.2020 21:01
Тартаковер На въпроса ти да представя доказателства, мисля че в епохата на Интернет сам можеш да върнеш историята и да видиш и чуеш какво е казал. Толкова по първата част от коментара ти. По втората- не съм трол, но ми е безразлично как мислиш. Относно уважението към Кантарджиев, бих те помолил да прочетеш отново коментара ми. Уважавам истината, не човека.
Добра вечер !
30.12.2020 21:11
Върнах се и видях, че лъжеш. Кантарджиев е казал, че е по-добра от несъществуващата ваксина на Чобанов (последния е от вашичките и сигурно го уважаваш и когато не говори истината). Истината, която уважаваш е лъжа. За протокола.
30.12.2020 22:06
Z Новини като тази ми напомнят, че човешкият мозък е един от най-малко познатите човешки органи. Очевидно, този орган може да бъде промит до необратимост. Семейството от снимката е на възраст, която подсказва, че са имали възможност да се "насладят" на хубостите на развития социализъм под "мъдрото" ръководство на комунистите, най-вече - съветските. Въпреки този си жизнен опит, те, за разлика от мнозинството българи, все още безрезервно вярват, че няма нищо по-хубаво от създаденото в Русия. Тъжно. Много тъжно. Готов съм да подпомогна финансово емиграцията на подобни семейства в мечтаната територия - Русия. Единственото ми условие е - никога повече да не стъпват в България. Дори и на почивка.
30.12.2020 17:28 / Отговор
Аутиста Данилов Убирайтесь восвояси (по меншей мере - на Кострома)!
31.12.2020 01:41 / Отговор
[email protected] МАРТИНЕ,НЕ ПЛЮИ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДА ЛИЖЕШ.РУСКАТА ВАКСИНА НЕ Е ДОБРА САМО ЗА ТОВА ПЕ Е РУСКА.МНОГО ОБИЧАТЕ КРАВАРИТЕ БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ ЗАЩО.ТЕ ЗАРАЗИХА ЦЯЛ СВЯТ,СЕГА ЩЕ ГО ЛЕКУВАТ.
31.12.2020 08:51 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още