Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Машините вкарали д-р Таня Андреева в парламента, но протоколите – не

Мрежата

Машините вкарали д-р Таня Андреева в парламента, но протоколите – не

Машините вкарали д-р Таня Андреева в парламента, но протоколите – не - Tribune.bg
Снимка:

В столичния 24-и район ПП-ДБ бяха първи, но отбелязаха спад от 55 972 на 32 992 избиратели. Дистанцията с ГЕРБ беше скъсена от 20 хиляди на 8000 гласа. Преференциите в този столичен район се оказаха препъни камък за 13-тата в подредбата на ПП-ДБ д-р Таня Андреева. Тя има 2228 преференции според отчетените от СИК и засечени повторно от ЦИК гласове. Педиатърката обаче не е съгласна с резултата. Тя твърди, че гласовете от машините с преференция за нея не са отчетени правилно, няма ги в протокола и това е причината тя да не е депутат.

„Резултатите, които бяха оповестени, са че не успявам да премина 7 процентната преференциална граница, за да бъда народен представител в 50-ото Народно събрание. Гласовете на хората, обаче, казват друго. Реалните преференции за мен са над 2319. Имам най-малко 91 гласа повече от отчетените. Това е над нужните, за да прескоча 7% бариера. Тези над 91 гласа, обаче не са отчетени от СИК, но могат да бъдат засечени при повторна проверка от страна на ЦИК“, пише Андреева. По думите ѝ тези гласове не са „отчетени и не са пренесени от разписката от машината към протокола. Съответно не са преброени и липсват“, добавя Андреева.

В коментар на въпроси под публикацията педиатърката уверява, че ще подаде жалба. Не вярва обаче, че колегите ѝ биха се отказали от местата си в НС заради нея, дори да го заслужава,

„Аз съм чак на 13 място, влизат 4 човека. Едва ли всички ще се откажат заради мен“, пише д-р Андреева. Под публикацията има още няколко сигнала за неотчетени преференции за нея от машините в София.

„Все още има време да бъде коригирана ситуацията и да бъде зачетена волята на избирателите. Вярвам, че ще бъде направено“, пише още Андреева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати