Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Юлиана Методиева: Кметицата на Красно село г-жа Станиславова „срама няма“

Мрежата

Юлиана Методиева: Кметицата на Красно село г-жа Станиславова „срама няма“

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Юлиана Методиева

 Неприличието на събеседника е неизтощим ресурс за гледаемост на телевизионно предаване. Поканиш някои нахалник да чуеш мнението му, той яхва ефира и наприказва каквото е решил. С думи лишени от красота, а от етическа гледна точка говорещите институционални глави са буквално двойкаджии. Днес една такава глава казва едно, друг ден друго, при това – с физиономия, на един вид, подарък на обществото.

Ефирът тази сутрин сигурно почервеня от срам заради кметицата на Красно село г-жа Росина Станиславова. Не защото влезе в тъп спор с водещия/това е отделна грозота на местния властник/, а защото, както казват старите хора „срама няма“. Станиславова беше осъдена преди три дни от комисията Цацаров за 5 хиляди лв. Защо ли? Защото като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, тя е сключила трудов договор с дъщеря си! Интересен е и въпросът за какво са били тези общински пари. Те са по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Ще се върна по-нататък върху това. Та когато я питаха преди месеци, абе, госпожа, как така, фамилно, разходвате общински пари, Станиславова виреше недосегаемо нос. А когато я шамароса общественото мнение, че може и да не е престъпление, но е неморален акт, кметицата съвършено не разбра въпроса. Все едно,че й говореха на патагонски.

Иподякон Деян Петров от три години се грижи за параклиса в Александровска болница. От последните две години организира една група доброволци за помощ на нуждаещи се и болни хора. В момента раздават и храна на около 1300-1500 души на месец. Не е по общински проект, естествено. Доброволците и свещениците/когато са си на място!/ имат един мандат: да са солидарни с безпомощните хора. Цената на добротворството е в усещането,че си помогнал. Казват, че това усещане е страхотно. Все едно,че си изкачил Еверест и дишаш с пълни гърди. Е, Еверестът на взаимопомощта не е за всеки.

Разликата между кметицата Росина Станиславова и иподякон Деян Петров е колосална. Проектът„Патронажна грижа“ дава пари и за дъщерята. Конфликтът на интереси е отделна работа. Там съдът си каза думата. Явно обаче не е достатъчно, за да се чувства Станиславова опозорена и по-тиха от тревата. Заядливостта й с журналиста от бтв издаде крепко здраве и отлично самочувствие. Драгият зрител обаче има отново задачата да си изясни за кого гласува.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още