Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Методиева: Листите на „Има такъв народ“ са като продукти на сергия - отгоре наредени умити, а отдолу е търговска тайна

Мрежата

Методиева: Листите на „Има такъв народ“ са като продукти на сергия - отгоре наредени умити, а отдолу е търговска тайна

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Юлиана Методиева

Номинираните депутати в листите на „Има такъв народ“ са като скапаните продукти на сергия по пътищата. Отгоре наредени умити, лъснати круши и домати, отдолу е търговска тайна какво има. Човек си напазарува и доволен вади торбата по-късно.  Какво да види? На два домата четири са скапани. На три круши  - седем вече са завъдили червеи!

Слави Трифонов представи вчера екипа си. Този такъв, онзи онакъв. В „сектор правосъдие“например е инсталирана Паунита Петрова. Табелката с цената й съобщава гордо, че тя е доктор по международно публично право, магистър по икономика на отбраната и сигурността, правен асистент в Софийския университет в Юридическия факултет и адвокат в Софийската адвокатска колегия. Само като си помисли човек, ами с такава визитка със сигурност ще стане министър на правосъдието! Стига само Слави да вземе властта!

Не е ясно кой е пробутал на мрачните комедианти от 7/8 тази Паунита Петрова. Хората не си дават много зор да проучат кой кой е и защо иска да влезе в политиката. Когато някой кандидатства да стане народен избранник, такова проучване направо е задължително. Иначе ставаш за смях на кокошките.

Паунита Петрова има досие на плагиат. Свидетел съм как преди осем - девет години дойде разплакана в офиса. Бяхме я заловили, че в дисертацията си е взела цели пасажи от уникална книга за изтезанията. Писахме до шефката й Велина Тодорова, че тази крадла на чуждо знание се опитва да се сдобие на чужд гръб с научна степен. Случаят се разду. Излезе и дописка в един тиражен вестник. Образът на Паунита беше представен в ярко изобличителни цветове. Как съвсем невинно си чела в интернет някакви текстове, а после се вдъхновила да става учен по този въпрос. И понеже нямала много ум в главата си, „интегрирала“ с популярния метод copy-paste десетките авторски странички в дисертацията си! Нещо повече. Преживявала се вече като експерт и публикувала статия по въпроса за сп. „Затворно дело“ със същите обемни цитати от непринадлежащо й знание и чужд труд. Отново ги подписвала като свои. Веднъж като тръгнеш да крадеш, може да ти стане навик за цял живот.

А защо плака Паунита в офиса е друг въпрос. Още по-друг е защо ВАК й присъди, въпреки всичко, научна степен. А три пъти по-друг е въпросът защо Слави Трифонов включи крадла в списъка си от депутати.  


Коментари (12)

Тартаковер Не знам какъв е случая с тази Паунита, може да е така. Но като се хвърля на амбразурата срещу "врага", защо не цитира колко много случаи с недоказани "специалисти" имаше в ГЕРБ ? Като се започне с онази злополучната "европейка" Румяна Желева, другата висша функционерка с фалшивата диплома от Германия, която дори подари нарицателното "калинки" на ГЕРБ ? Ами хард острието им Харизанов, също излъгал за висше образование, а се оказал с диплом за "вишу" ? Ами...
Изобилие в ГЕРБ ! Там некадърността се оказа на най-висока почит и резултата видяхме и още виждаме всички.
А тази госпожа поне не лъже с външността си. Такава каквато е външно, такава е и вътрешно-душицата и. На урунгел!
27.02.2021 15:00 / Отговор
"А вие защо биете негрите?!?" Абе тараторчо, аман от твоите нелепи коментари! Десет години дъвчете едни и същи опорни точки срещу ГЕРБ! И това ви е амбразурата да не се критикува никой друг! От тъпо по-тъпо!!!
27.02.2021 15:48
Фроид Какви доказателства имаш за твоят висок интелект и образование?Освен безмерното ти себелюбие и егоцентризъм,друго няма!Много е лесно да пишеш от външната тоалетна,където никой не те вижда и не знае ,кой си!Според мен си някаква разновидност на детска учителка или кадър на полу-висш институт от соца,не повече.
27.02.2021 15:33 / Отговор
Тартаковер Доказателствата се виждат кристално ясно в коментарите ми. Винаги с факти, винаги с точни примери, изписани с езикова култура, с добър речник и правопис. Освен това поднесени забавно или интересно и любопитно. Често с подходящи цитати от доказани авторитети в досегашната цивилизация. Точно затова се четат с внимание, но тъй като за четящите тук са недостижими, те компенсират безсилието си с хули, псувни и плюнки. С пяна в ъгълчетата на изтънелите си устни.
Какво противопоставят на моите аргументи, всеки вижда. Таракан, таратор, кромид, скъсани чехли, онаниращ шахматист, външна тоалетна, миризма на чесън... Горе-долу дотам и с още няколко жалки в своето смехотворно беззъбие обиди, приключва речниковия багаж на гербаджийските мозъчни глисти. Това разсмива не само мен, всички които четат клозетното творчество, но и натъжава. Защото такива безумци ще ни натресат отново групировката убиец на държавата !
27.02.2021 16:06
Таракане, Ти ли си с фактите бе , риска уруспийо ? Спомням си как скачаше да браниш Президентството, които излязоха с брутална лъжа за сина на Радев, и как се измъкваше като Плужек за Навални!
27.02.2021 16:33
След такива изказвания на Тартаркото се усъмнявам, че ДС са си наели психично болен трол, но може и да е от възрастта.
27.02.2021 16:44
Ангел Тракане, объркал си се нещо. На омбразурата се застава с гърдите напред. Ти пак с фекалийия си отвор застана.
28.02.2021 08:27 / Отговор
Един На госпожата математиката и куца.
28.02.2021 17:40 / Отговор
Един На госпожата математиката и куца.
28.02.2021 17:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още