Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Милена Дамянова: Образованието е приоритет не на думи

Мрежата

Милена Дамянова: Образованието е приоритет не на думи

Снимка:

От Фейсбук профила на Милена Дамянова, депутат от ГЕРБ

В едно нещо съм сигурна: създадохме основата в образованието. Това вече е безспорен факт. Тази основа, която преди години все липсваше и все с нея се оправдавахме. Основата, върху която не тепърва ще се изгражда, а която ни служи да вървим по-бързо и да имаме повече.

Защо пиша това ли? Защото от няколко дни слушам от приятели, колеги, съмишленици, учители, директори, родители, политически опоненти, съседи и медии как нещо пак не е наред, нещо не е както трябва, нещо не е довършено, нещо е изкривено, нещо още е нужно.

Разбирам, че съобщената от премиера Бойко Борисов преди няколко дни информация, че до момента за образованието са дадени 2,4 млрд. лева за инфраструктура и учителски заплати, дразни опозицията и тя се опитва да омаловажи факта. Разбирам, че за всеки нормален човек е трудно да си представи обема от работа, която стои зад тези средства. Разбирам и притеснението сред учителите дали поетите ангажименти винаги ще се изпълняват.

Независимо от всичко, ние постигнахме едно: образованието е приоритет не на думи. Реален приоритет, с конкретни политики, с конкретни цели и задачи, с конкретно финансиране.

Казахме, че учителите са в основата и първо повишихме заплатите им. И продължаваме да го правим.

Казахме, че искаме поколения, които знаят, могат и искат повече. И променихме и променяме системата.

Казахме, че родителите са важни и се опитваме те да бъдат част от всичко.

Това е само основата. Но най-важната. Зад създаването й стоят две важни неща и никой няма право да ги пренебрегва и омаловажава.

Първото е, че имахме като управляващи волята и желанието да отстояваме и защитаваме политиките, за които гражданите ни дадоха права.

Второто е, че зад всяка една изпълнена задача, зад всяка промяна, зад всеки успешен ученик, зад всеки нов кабинет, физкултурен салон, зад всеки талантлив преподавател, стои трудът на множество професионалисти.  


Коментари (1)

Спаски Прави впечатление липсата на тролиране! Къде сте всезнайковци,къде сте озлобени некадърници,обсебени от жаждата за власт и пари!
20.01.2021 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още