Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мили привилегировани, независими, образовани и предимно градски жени - никой не ви потиска

Мрежата

Мили привилегировани, независими, образовани и предимно градски жени - никой не ви потиска

Снимка:

Кристиян Шкварек, Фейсбук

Можете да забележите следната тенденция в развитите страни - колкото по-свободни, еманципирани и независими са жените, толкова повече от тях започват да се изживяват като постоянни жертви.

Така наречените "Олимпийски игри на жертвите" - състезанието кой ще се изкара по-опресиран, дискриминиран и онеправдан на база определена идентичност. За някои тя е етническа, за други полова, за трети сексуална и тн.

А всъщност в нея най-силно и шумно участват тъкмо най-привилегированите и свободни членове на обществото, като например образованата, успяла, заможна градска бяла жена. Може би тъкмо пълната липса на реална опресия, с която тези жени се борят в живота си, е което създава нуждата да намерят такава във всичко - от вицове и реклами по телевизията, до шеговита и позитивна кампания като Направи го сега.

Мили привилегировани, свободни, независими, образовани и предимно добре живеещи градски жени - никой не ви потиска и никаква смелост не демонстрирате с патетичните си акции, статии, постове и лозунги. Изглеждате просто отчаяни за внимание.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив