Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Министър Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Мрежата

Министър Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Снимка:

Министърът на младежта и спорта отбеляза Международния ден на спорта с подкрепа за седмото издание на инициативата “Бяла карта” #WhiteCard

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Фейсбук

6 април е Международен ден на спорта за развитие и мир. Концепцията за спорта като източник и посланик на мира е общоприета и призната основа за изграждане на държавна политика, която да регулира, насърчава и обезпечава развитието на спорта. В тази връзка трябва да се има предвид, че спортното послание към обществото би могло да донесе много положителни тенденции. Ето защо подкрепям седмото издание на инициативата “Бяла карта” #WhiteCard. Кампанията е на организация “Мир и спорт” и се провежда под патронажа на Негово височество Принца на Монако - Алберт II. Нейната основна цел е да насърчава позитивните и конструктивни ценности на спорта. “Бяла карта” е насочена към социалното включване, толерантност и мир. Тя е контрапункт на наказателните картони и ни приканва не да наказваме, а да създаваме положителни промени.

Едно спортно състезание, шампионат или турнир трябва да бъде средище на всички спортни стойности и фестивал на комплекса от ценности, припознаващи спорта и мира.

Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови, да даде надежда за бъдещето и да бъде мощен инструмент за глобална солидарност. Вярвам, че спортът може да помогне за формирането на по-добро бъдеще!   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още