Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Миролюба Бенатова съветва Христо Иванов

Мрежата

Миролюба Бенатова съветва Христо Иванов

Миролюба Бенатова съветва Христо Иванов - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Миролюба Бенатова 

„Не настъпвай една мотика два пъти - непоискан съвет към Христо Иванов/Hristo Ivanov/ и неговите съидейници, които отново са готови да се договарят с ГЕРБ „на принципна основа”.

Нали не сте забравили, че си имат достатъчно от Тома Биков и Деница Сачева. И не са спрели да ви унижават. Дори и с това, че напоследък ви хвалят от телевизора. Ще е много тъжно, ако Борисов, който не успя да ви убие с атаки през ПИК, ви задуши в прегръдка.

Ще е срамно, две години след Росенец и възкръсването ви като политически субект, да акостирате до чекмеджето в Банкя.

****

По повод този пост на Божидар Божанов/Bozhidar Bozhanov/:

„Понякога ситуацията е толкова сложна и непредсказуема, рисковете толкова големи, възможностите толкова близки, а надеждната информация за вземане на решения толкова оскъдна, че политиците могат да разчитат единствено на своите принципи и усет.

След такива моменти поглеждаме назад и можем да определим един или друг ход като политическо лидерство. Лидерство, виждащо тясната пътечка за изход от гъстата, тъмна гора.

Смятам, че опитът да се състави правителство с третия мандат е задължителен. Дали пътечката ще ни изведе докрай или в самото начало ще се окаже задънена, предстои да разберем.

Да, това значи разговор с „Има такъв народ” за подкрепа на експертно управление и разговор ГЕРБ за конституционна реформа (трябват 160 за нея). Иска ми се да бяхме в ситуация, в която това не се налага. Такава ситуация не се задава нито след следващи, нито след по-следващи предсрочни избори.

„Националноотговорно решение” е превърнато в гротескно клише, зад което в миналото са прикривани кражби за милиарди. И затова разбирам и критичните гласове. Затова създаваме много механизми срещу кражбите, дребни и едри. Всеки месец ще публикуваме всички транзакции от бюджетните организации; всички договори, без значение дали са изключение от Закона за обществените поръчки, ще бъдат публикувани.

Обмисляме дори финансовите обосновки, които министърът на финансите подписва, да се публикуват в структуриран вид. Механизми да опазим обществения ресурс има. И ако можем да имаме реформа на прокуратурата (която е ултимативният антикорупционен механизъм), Шенген, еврозона, план за възстановявяне и устойчивост, и то в управление без ГЕРБ и ДПС и без да нарушаваме принципите си, ще е безотговорно да не опитаме да го направим.”

Фейсбук/ Миролюба БенатоваФейсбук/ Миролюба Бенатова

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати