Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Младен Маринов към полицаите: Бяхте палени със слама, замеряни с бомбички и унижавани, но издържахте!

Мрежата

Младен Маринов към полицаите: Бяхте палени със слама, замеряни с бомбички и унижавани, но издържахте!

Снимка:

Бившият вътрешен министър Младен Маринов поздрави колегите си по повод 142 години от създаването на МВР. С пост във фейсбук той им благодари за всеотдайната работа и жертвоготовност, които показват всеки ден, показали са на протестите миналато лято, когато бяха палени и замеряни с бомби, както и по време на пандемията от коронавирус.

Ето какво написа Маринов:

Скъпи колеги и приятели,

Поздравявам Ви със 142-та годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи!

За първи път след 1992 година, когато с решение на правителството 5-ти юли бе определен за празник на Министерството, ще празнувам този ден като гражданин, който вече не е част от системата на МВР. Но въпреки това, бъдете сигурни, аз си оставам един от Вас!

Годината след последния 5-ти юли, който отбелязахме в условията на ограниченията, наложени заради пандемията от COVID-19, бе изпълнена с много предизвикателства пред Вас, служителите на МВР. Категоричното ми мнение е, че Вие се справихте с всички тях.

На първо място, заедно с нашите медици и учителите на децата ни, Вие бяхте денонощно на първа линия във войната с коварната зараза. В най-трудните дни именно Вие, с риск сами да се заразите, превозвахте до болниците тези, за които това бе въпрос на оцеляване. Заедно с лекарите и медицинските сестри Вие спасявахте човешки животи. И, да, българските полицаи бяха и продължават да бъдат част от успешния ни модел за справяне с пандемията.

Благодаря Ви като български гражданин!

Миналото лято, отново Вие, бяхте палени със слама, замеряни с бомбички и унижавани по безпрецедентен начин. И отново издържахте. Справихте се. Запазихте гражданския мир в България, запазихте човешки животи и не позволихте да се лее кръв в центъра на българската столица.

Благодаря Ви като български гражданин!

Паралелно, Вие продължихте да изпълнявате останалите си задължения - да служите на обществото, да оказвате помощ на хората в кризисни ситуации, да разкривате убийства и други тежки престъпления, да защитавате границите на България и на Европейския съюз.

Благодаря Ви като български гражданин!

През тази пролет Вие и МВР бяхте сред решаващите гаранти за провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори. Справихте се повече от успешно – при това оценката не я давам аз, а безпристрастните международни организации, които наблюдаваха изборите през април.

Уверен съм, че въпреки изострената предизборна ситуация и политическия натиск, Вие ще бъдете гарант и за честността на предсрочния вот на 11 юли.

Благодаря Ви предварително като гражданин и участник в изборния процес!  

 


Коментари (8)

Истински полицай Мила моя познаваш ли Маринов за да говориш такива глупости.това е престьпник за който малцина колеги си спомнят.защо палеха колегите защото трябваше да се нагнети напрежението до краен предел за да има наранени и дори убити полицаи
05.07.2021 17:07 / Отговор
Ангел Рашков ти нямаш думата...
05.07.2021 22:51
Тартаковер Очевидно коментиращата " Тенева Венета " е от онези женички, които се подмокрят като видят мъж в униформа. А това е престъпник, надявам се при друг парламент и при друга прокуратура, да се установи истината за личността, скрита под униформата.
А той при обучението си , естествено е запомнил някои психологически похвати. Един от тях е униформата, която силно респектира по-евтините хора. "Тенева Венета " не е единствена. На такъв тип хорица се разчита да създават общественото мнение. Нали и Борисов така ги омайваше, докато обираше парите на българите, за да обогатява себе си, приятели, съдружници, лични лакеи....
05.07.2021 18:20 / Отговор
До Тартаковер Не че заслужаваш внимание, но се изкушавам да те попитам: Как така ти, интелигентния и високоморален, гледащ отвисоко обикновените коментатори тук, раздаваш толкова лесно присъди, че някой е престъпник?! И, разбира се, по стар комунистически обичай без да посочваш никакви аргументи...
05.07.2021 20:17
Един примитив Всеки по различен начин кара " евтините хорица " да се " подмокрят". Някои с униформа , други - с кожени дрехи , татуировки , гледат лошо и като Паруш гръмогласно пеят патриотарски песни.През останалото време мълчат като пукали.
05.07.2021 21:30 / Отговор
Хан Кубрат За теб ,ще тъжи единствено главния секретар
06.07.2021 07:11 / Отговор
Кзмвр Значи милиционерчета в пагон много знаете долняри и вашето време ще дойде престъпници с пагони
07.07.2021 22:00 / Отговор
Pesho Не ви ли е срам. Повече ли сте от него и какво сте постигнали?
25.07.2021 23:10

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още